Protocol de susținere politică între PNL și USR, la alegerile locale. Care vor fi candidații sprijiniți de ambele partide

PNL și USR au semnat un protocol de susținere reciprocă la alegerile locale din septembrie, la nivel de județ. În sensul în care, anumiți candidați se vor bucura de susținerea ambelor partide. Astăzi, președinții celor două filiale județene de partid, Pollyanna Hangan (USR) și deputatul Lucian Heiuș (PNL), au susținut o conferință de presă, în Parcul Cetății Deva, la care au anunțat oficial colaborarea dintre cele două partide.

Așa cum se știa deja, candidatul liberal pentru Primăria Municipiului Hunedoara, Lucian Gherman, a fost retras, în favoarea candidatului USR, Camelia Danda Zăvoian. De asemenea, PNL a renunțat la canditatura generalului Vasile Bârea la Primăria Brad, pentru a-l susține pe candidatul USR Florin-Raul Matei. 

Și la Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, PNL și USR vor avea un singur candidat în persoana lui Adrian David. Președinta USR Hunedoara, Pollyanna Hangan, nu va mai intra în bătălia electorală, așa cum anunțase anterior semnării protocolului cu liberalii. 

„S-a ajuns la această colaborare datorită ideilor și proiectelor pe care ne dorim să le implementăm. Așa cum am mai spus, este vital să avem candidați unici pentru a câștiga. Dacă vă gândiți, în urmă cu câțiva ani, nimeni nu dădea USR-ului nicio șansă. Și am dovedit că se poate. Am avut campania «Fără Penali» pe care am dus-o în județul Hunedoara și, cu o echipă de câteva zeci de oameni, am reușit să strângem 33.000 de semnături, la vremea aceea. Noi nu pornim niciodată de la ideea că nu reușim, ci că trebuie să reușim și pentru că ne dorim să facem aceste lucruri pentru noi, pentru copiii noștri și comunitățile noastre”, a declarat Pollyanna Hangan.

Întrebată dacă pactul cu PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, va funcționa și în județ, la alegerile locale, Pollyanna Hangan a declarat că USR Hunedoara nu a definitivat, deocamdată, o colaborare cu acest partid, la nivel local. 

Deputatul Lucian Heiu a mai anunțat că PNL Hunedoara va încheia și alte protocoale de susținere cu alte partide, dar și o alianță electorală cu alte două formațiuni. Miza acestor colabărări este câștigarea președinției CJ Hunedoara. 

„Am discutat cu foarte multe alte formațiuni politice. Aici nu vorbim de o alianță politică, vorbim de un protocol de susținere reciprocă, care este cu totul și cu totul altceva. O să mai existe în perioada următoare și protocoale de susținere și, vă spun în premieră, va exista și un protocol de alianță. PNL nu va merge singur va merge într-o alianță electorală”, a declarat Lucian Heiuș. 

Acesta a mai spus adăugat că Florin Oancea, primarul Devei, va fi susținut în campania electorală de fostul edil-șef Mircia Muntean. Totodată, Lucian Heiuș a declarat că Traian Berbeceanu va candida la CJ Hunedoara, pe lista de consilieri județeni, pe locul 4, după Adrian David, Vetuța Stănescu și Marcel Goia, primarul Hațegului, iar medicul Marius Blendea va candida pe lista de consilieri locali pentru municipiul Deva. 

Săptămâna viitoare PNL va semna o alianță electorală cu PNȚCD și UDMR. 

Adauga comentariu