Protestul de la Termocentrala Mintia a fost suspendat pentru 15 zile. În acest timp, Guvernul este așteptat cu precizări clare privind soarta CEH

Angajații de la Termocentrala Mintia au suspendat protestul pentru o perioadă de 15 zile, interval de timp în care Guvernul este aşteptat să prezinte precizări clare în ceea ce priveşte viitorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

„Se suspendă protestul pentru 15 zile, termen până la care Guvernul va veni cu precizări clare privind soarta CEH. Se va verifica şi corespondenţa dintre Ministerul Energiei şi Comisia Europeană, legată de lichidarea celor cinci grupuri energetice”, a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

În această dimineață, angajații care au fost în schimbul de noapte nu au mai mers acasă, ci au rămas în Camera de Comandă, pentru a atrage atenția asupra unui lucru grav, care dacă se va întâmpla, mulți dintre ei vor rămâne pe drumuri. La sfârșitul anului 2017, prezenți la Mintia, atât premierul Tudose, cât și Liviu Dragnea, promiteau că termocentrala va rămâne cu două grupuri pe cărbune. Acum, potrivit președintelui Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc, susține că se fac demersuri pentru ca Mintia să aibă doar un singur grup, și acela exclusiv pe gaz.

Adauga comentariu