PROTEST, ZIUA IV. Brilinsky în fața Consiliului Județean, Vasilescu plecat în Franța

Vladimir Brilinsky a venit și astăzi să protesteze, pentru a patra zi, în fața Consiliului Județean (CJ) Hunedoara. Cu aceeași hotărâre de a merge până la capăt și cu aceleași mesaje adresate persoanelor vizate de demersul său. 
Protestul lui Brilinsky i-a determinat pe cei din conducerea CJ Hunedoara la consfătuire și la luarea unei decizii pe care o vor anunța luni, 12 noiembrie.  

„A patra zi de protest. Așteptăm ziua a cincea în care sunt promise niște discuții care se vor purta atât la nivel adminsitartiv cât și la nivel politic. Se va ajunge la o concluzie care se va anunța luni în jurul amiezii. Protestul meu continuă fără ca principalul motiv al acestei acțiuni, vicepreședintele Sorin Vasilescu, să aibă vreo reacție legată de ceea ce se întâmplă”, a afirmat Brilinsky.

În urma precizării făcute de un jurnalist că vicepreședintele Vasilescu a dat un răspuns specific, mai exact, a plecat din țară, Vladimir Brilinsky a amintit că și în alte dăți când au fost probleme la Regia a procedat la fel. Mai exact, atunci când ONG-ul Agent Green a provocat un scandal mediatic cu tăierile de arbori din situl arheologic, castanele din foc le-a scos tot Brilinsky, pentru că vicepreședintele CJ Hunedoara a fost plecat din țară. Reprezentanții CJ Hunedoara, au confirmat că Sorin Vasielscu este plecat în Franța, împreună cu profesori de la Universitatea din Cluj - Napoca. Tema deplasării este inițierea unei colaborări cu un sit arheologic din Hexagon, în acest parteneriat fiind inclusă și adminsitrația cetății dacice Sarmizegetusa Regia. 

Fostul administrator de la Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky, a ieșit în stradă din 5 noiembrie pentru a cere demisia lui Vasilescu din funcția de vicepreședinte al CJ Huneodoara, reproșându-i că nu se implică în rezolvarea problemelor de la situl arheologic. El va continua protestul, în total, 10 zile. Apoi, a anunțat că va trece la forme extreme de protest dacă doleanțele lui nu se vor rezolva. 

Adauga comentariu