Protest radical al minerilor de la Paroșeni. Zeci de angajați s-au blocat în subteran și amenință cu greva foamei

Zeci de mineri de la Mina Paroșeni, sucursală a Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, au declanșat astăzi un protest, revoltați de faptul că sunt în situația de a-și pierde locurile de muncă. Inițial, aceștia au fost informați că vor fi preluați de Complexul Energetic Hunedoara (CEH), pentru a-și putea continua activitatea. Însă, după ce CEH a intrat în insolvență, transferul angajaților de la Mina Paroșeni nu ar mai fi posibil. 

Potrivit celor de la gddhd.ro, minerii au fost informați de liderul sindical Darius Câmpean că nu vor mai fi preluați de CEH. Motiv pentru care, aproximativ 120 de angajați ai sucursalei SNÂMVJ au refuzat să intre în subteran în această dimineață. Uletrior, minerii au decis să radicalizeze protestul, s-au blocat în subteran și au anunțat că vor intra în greva foamei. 

Pe de altă parte, Darius Cîmpean susține că le-a transmis un alt mesaj minerilor și că aceștia nu ar fi fost informați corect.

„Le- am spus angajaților care așteptau să intre la interviu că angajarea în cadrul CEH  – dacă societatea va intra în insolvență – este cu semnul întrebării – și că la fel cum s-a întâmplat și data trecută când am intrat în insolvență, primele contracte la care au renunțat administratorii judiciari au fost cele pe perioadă determinată”, a declarat Cîmpean, citat de gddhd.ro. Discuția a avut loc în zilele de joi și vineri ale săptămânii trecute, la sediul CEH.

 

Adauga comentariu