Protest la Brad. Oamenii sunt nemulțumiți că operatorul de salubritate nu-și face datoria

Mai mulți locuitori ai municipiului Brad au protestat astăzi, 3 noiembrie, nemulțumiți de modul în care sunt asigurate serviciile de salubritate în oraș, informează radiotimisoara.ro. Oamenii au criticat decizia autorităților de a schimba operatorul de salubritate, pentru că acesta din urmă nu-și face bine datoria.

„Motivul pentru care am ieșit noi în stradă este legat de faptul că autorități ale statului roman, respectiv Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, Asociația de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) -Deșeuri, Consiliul Local Brad, Primăria Brad au rupt un contract cu un operator de salubritate care opera în zona noastră fără ca noi cetățenii să fim întrebați, majorând în același timp tariful cu circa 43%. Dacă vechiul operator avea un tarif de 7,78 de lei pe fiecare locuitor al Bradului, noul operator a fixat – fără ca noi măcar să fim invitați la o dezbatere publică – un tarif de 9,70 de lei, iar Primăria și Consiliul Local Brad și l-au însușit fără nicio problemă”, spune coordonatorul protestului, Raul Florin Matei, citat de radiotimisoara.ro.

Nemulțumirile brădenilor au început cu câteva săptămâni în urmă, când gunoiul a rămas neridicat din oraș. „Au ridicat foarte târziu, orașul a început să fie blocat de deșeuri. Deși au promis niște utilaje noi, au venit cu utilaje vechi, mai precis șase hârburi dintre care patru au picat în primele zile și se lucra pe toată zona municipiului Brad și în comunele învecinate cu două utilaje”, spune Raul Florin Matei, conform sursei citate.

Serviciile de salubritate în Brad și în comunele din vecinătatea municipiului sunt asigurate de asocierea de firme BRAI CATA și TED TRANS 2002 din septembrie 2018. Asocierea de firme a câștigat licitația organizată de ADI Deșeuri Hunedoara, în cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor la nivel județean. În trecut, serviciile de salubritate în Brad erau asigurate de RETIM. Odată cu implementarea proiectului finanțat din fonduri europene s-a stabilit ca județul Hunedoara să fie împărțit în patru zone de colectare, Zona 1 - Brad, Zona 2 - Hațeg, Zona 3 - Deva, Zona 4 - Valea Jiului. Zilele trecute, la CJ Hunedoara, a avut loc o întâlnire între primarii localităților din Zona 1 – Brad, conducerea ADI Deșeuri Hunedoara și cea a adminsitrației județene, ocazie cu care primarul Bradului a cerut amendarea operatorului de salubritate. O decizie fermă în acest sens se va lua la o întrunire a acelorași părți de luni, 5 noiembrie, la Brad. 

 

Adauga comentariu