Protest al membrilor Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, după ce președintele organizației a fost demis. Forul național al elevilor, acuzat că a luat decizii nestatutare

Revoltă în rândul membrilor Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Hunedoara, după ce președintele organizației, Vlad Sîncu, a fost demis, prin decizia Consiliului Național al Elevilor (CNE). Același for național l-a numit în funcția rămasă vacantă, ca președinte interimar pe Horia Danci. 
Un număr de 12 consilii școlare și cinci departamente din cadrul CJE Hunedoara au semnat o petiție în care cer convocarea Adunării Generale pentru alegerea unui nou președinte conform statutului. 

„Nu recunoaștem decizia CNE de numire în funcție, ca președinte interimar al CJE Hunedoara, pe o perioadă de 5 luni, a vicepreședintelui Horia Danci. Prin această numire în funcție, CNE suprimă autoritatea Adunării Generale a CJE Hunedoara. În condițiile în care nici de această dată nu se va ține cont de dorința Adunării Generale, consiliile școlare ale elevilor semnatare se vor dezice, pe perioada în care Horia Danci va fi președinte interimar, de CJE Hunedoara”, se arată într-un mesaj al elevilor. 

Nemulțumirile membrilor CJE Hunedoara vin pe fondul modalității prin care a fost numit Horia Danci, dar și a faptului că argumentele pentru care a fost demis Vlad Sîncu nu au fost serioase. Un alt motiv, susține Rareș Pasc, președintele Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, ar fi faptul că noul președinte a convocat ieri, 11 iunie, Adunarea Generală la Vulcan. Deși, putea să opteze pentru o altă localitate, așa încât colegii săi din Brad, spre exemplu, să nu fie nevoiți să parcurgă 140 de kilometri pentru a ajunge la ședință.

„În 20 mai, pe Vlad l-au demis prin CNE, nu prin CJE, care l-a și ales. A fost o Adunare Generală, la Deva, unde a participat și un vicepreședinte de la nivel național. Ni s-a spus de la bun început că nu vom vota noi dacă Vlad rămâne sau nu în funcție, ci va decide CNE. Vicepreședintele Horia Danci cu Biroul Executiv, care era de partea lui, au făcut o sesizare prin care au spus de ce nu ar mai trebui să fie Vlad în funcție. Din punctul meu de vedere, motivele au fost destul de copilărești. (...) CNE l-a numit interimar pe Horia Danci, deși regulamentele nu permit așa ceva, pentru o perioadă de 5 luni. În regulament se spune că el trebuie să rămână maximum 30 de zile sau până la următoarea ședință”, a declarat Rareș Pasc.

Contactat pentru un punct de vedere vizavi de situația de la CJE Hunedoara, președintele CNE, Petru Apostoaia, a negat că Horia Danci a fost numit președinte interimar pe o perioadă de 5 luni. Apoi, a mai arătat că Vlad Sîncu a fost demis, acuzându-l că avea o relație de subordonare cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara. 

„Pe timpul mandatului lui Vlad Sîncu, CJE a fost subordonat efectiv IȘJ-ului. Ceea ce este inacceptabil. Au fost oprite niște demersuri ale CJE-ulu, pentru că Vlad a negociat cu inspectorii și inspectorii i-au spus să nu le facă. A fost vorba despre ceva consultăru sau dezbateri. (...) De minimum doi ani Inspectoratul are niște ingerințe foarte puternice în CJE și acest lucru este de neacceptat”, a subliniat Petru Apostoaia. 

 

Adauga comentariu