Protest al iubitorilor de animale, împotriva sentinței primite de hunedoreanul care a ucis cu cruzime o cățelușă. „Agresorii animalelor își manifestă violența și asupra oamenilor”

Mai multe persoane au protestat, ieri, în fața Curții de Apel Alba Iulia, față de o sentință dată de Judecătoria Deva. Este vorba despre procesul în care un bărbat din localitatea Mintia a este judecat într-un dosar penal, pentru uciderea animalelor fără drept, după ce a omorât intenționat o cățelușă. Iubitorii de animale au organizat protestul, nemulțumiți de sentința prea blândă dată de instanța deveană și speră ca, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va da sentința definitivă, bărbatul să primească pedeapsa meritată. Protestul a fost organizat de asociația iubitorilor de animale din Alba Iulia „Toto&Pufi”. 

„Violența împotriva animalelor continuă asupra oamenilor! Oamenii care abuzează animale sunt un pericol pentru societate, ei trebuie tratați și pedepsiți ca atare! Dacă sunteți din Alba Iulia sau aveți prieteni acolo, vă rugăm să ne ajutați - avem nevoie de voluntari mâine dimineață”, a fost mesajul transmis de Asociația „Toto&Pufi”, pentru organizarea protestului. 

Citește aici: (VIDEO) Gest inuman al unui bărbat din Mintia. A strivit cu mașina, intenționat, cățelușa vecinilor. „A omorât-o cu bună știință și fără nicio remușcare”

„Scopul acțiunii a fost de a protesta împotriva apelului și sentinței primite într-un caz deosebit de grav de cruzime asupra animalelor, în care cațelușa mea de companie a fost omorâtă cu cruzime, fără niciun motiv. Vrem să reamintim tuturor celor implicați în acest caz că, Legea pentru protecția animalelor Nr. 204/2005 prevede pedepse mari, inclusiv cea cu închisoarea, pentru cazurile de violență gravă împotriva animalelor. De asemenea, vrem sa atragem atentia judecătorilor și să reamintim legătura dovedită științific dintre cruzimea împotriva animalelor și cea asupra oamenilor. De cele mai multe ori agresorii animalelor își manifestă violența și asupra oamenilor, fiind un real pericol pentru societate”, a declarat Doina Măgurean, proprietara cățelușei ucise. 

Incidentul s-a petrecut în localitatea Mintia, pe strada Izvorului, în data de 28 mai 2020. Bărbatul a strivit cu roțile mașinii, intenționat, cățelușa vecinilor, iar întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere de la casa proprietarilor patrupedului. În imagini se vede cum Ioan Pîrva rulează autoturismul în direcția în care era cățelușa, o strivește cu roțile mașinii, apoi, își continuă liniștit drumul. 

În acest caz a fost deschis dosar penal, iar procesul s-a judecat, în fond, la Judecătoria Deva. Instanța l-a condamnat pe Ioan Pîrva la o amendă penală de 2.400 și l-a oblidat să achite 1.500 de lei daune materiale şi 5.000 de lei daune morale familiei căreia i-a ucis câinele. Sentinţa nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel de Pîrva. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, ieri, în ziua protestului, fiind primul termen de judecată. Magistrații au stabilit ca la data de 26 ianuarie să pronunțe sentința definitivă în dosar. 

Adauga comentariu