Profesorul hunedorean Mircea Nistor, premiat de președintele României. „Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii”

Mentorul echipei de campioni mondiali în robotică, RobotX Hunedoara, profesorul Mircea Nistor a fost premiat de președintele României, în cadrul „Galei Merito”. Evenimentul s-a desfășurat la București, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. 

„Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii de care, recunosc, sunt încă puternic atașat și care este foarte importantă pentru viitorul societății noastre. (...) Dumneavoastră sunteți acei dascăli care nu ați așteptat reformele venite din Parlament sau de la Minister, ci ați venit cu soluții și proiecte proprii, și ați reușit. Vă felicit pentru această implicare și vă urez să continuați să luptați pentru ca fiecare copil din România să aibă o șansă la un viitor mai bun, fiindcă, în definitiv, pentru asta trăiește dascălul, să educe elevul, tânărul, studentul, în așa fel încât el să aibă succes în viață - în viața de tânăr și, pe urmă, în toată viața de membru responsabil al societății”, a spus șeful statului în alocuțiunea sa. 

Cu contribuția sa nemijlocită, dascălul de la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din municipiul Hunedoara Mircea Nistor a reușit construiască o echipă de tineri, RobotX Hunedoara, cu care a cucerit cele mai importante premii de la concursurile la care a participat. Rezultatele acestor tineri au inspirat și alți elevi, de la alte școli din județ, în prezent fiind înființate alte șapte echipe de elevi pasionați de robotică. 

„Gala Merito” s-a aflat la a IV-a ediție, fiind o cale de recunoaștere a meritelor deosebite din educație. Ideea a plecat de la Măriuca Talpeș, cofondatoarea companiei Bitdefender.

În cadrul ediției din acest an au fost premiați 12 profesori: Mircea Nistor – Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara; Ioana-Steluţa Manea – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol; Elisabeta Daniela Păcuraru – Şcoala Gimnazială Eşelniţa din Mehedinţi; Bogdan Raţiu – Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureş; Tatiana Cauni – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Baia Mare; Dan Voiculescu – Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi; Andrada Mazilu – Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara; Coziana Andreea Zaharia – Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Bucureşti; Alina Hoară – Liceul de Artă din Sibiu.

Adauga comentariu