Procurorii au ridicat documente de la Spitalul Municipal Lupeni. Dosar penal pentru delapidare, abuz în serviciu și alte infracțiuni

Spitalul Municipal Lupeni a intrat în vizorul procurorilor. Ieri, de la unitatea medicală au fost ridicate documente, care vor servi ca probatoriu într-un dosar penal. 

Potrivit procurorului Alin Marian Sfetcovici, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cercetările în dosar vizează comiterea unor infracțiuni de delapidare, abuz în serviciu, înșelăciune și fals intelectual. 

„Avem înregistrat un dosar penal pentru delapidare, abuz în serviciu, înșelăciune și fals intelectual. Au fost ridicate o serie de documente de la Spitalul Municipal Lupeni. În acest moment, în cadrul dosarului penal se efectuează cercetări și se verifică documente”, a precizat procurorul Alin Marin Sfetcovici. 

Spitalul din Lupeni a fost, anul trecut, ținta unor acuzații, venite chiar din rândul angajaților. Potrivit gddhd.ro, în primăvara anului trecut, mai mulți salariați ai spitalului au redactat o scrisoare anonimă în care reclamau mai multe nereguli în activitatea managerului de spital. În scrisoarea respectivă, se susținea că șefa unității medicale din Lupeni ar fi cerut de la Casa Națională de Asiguări de Sănătate mai mulți bani de salarii, decât era nevoie. În mod paradoxal, scrisoarea a ajuns la persoana reclamată, din cadrul CNAS. În urma verificărilor, cei de la CNAS au răspuns că reclamațiile angajaților sunt nefondate. De asemenea, au existat sesizări și pe tema unor lucrări în cadrul spitalului, care nu aveau avizele necesare. 

Managerul spitalului din Lupeni, Carmen Misaroși, este soția unui fost lider de sindicat, membru PSD, scriu cei de la gddhd.ro.

Adauga comentariu