Primarul Devei, Florin Oancea, anunță că „gunoierul” Brai-Cata mai are doar aproximativ 10 zile pentru a-și face datoria. „După data de 15 iulie, dacă lucrurile nu se rezolvă, Deva va cere rezilierea contractului”

Primarul Devei, Florin Oancea, a susținut astăzi o conferință de presă pe tema problemelor cu care se confruntă administrația locală și devenii în relația cu operatorul de salubrizare. Firma Brai-Cata nu are mașini suficiente pentru colectarea deșeurilor, programul de ridicare a gunoielor nu este respectat, iar uneori oamenii stau zile în șir cu pubelele pline în fața blocului. 

Potrivit edilului, firma care a câștigat contractul de delegare a gestiunii pentru zona 3 Centru are numai 10 zile pentru a-și schimba modul e lucru, în caz contrar municipiul Deva va cere rezilierea documentului semnat între operator și ADI Deșeuri.

„Ne aflăm într-o situație de criză majoră în problema colectării gunoiului menajer în municipiul Deva. Nemulțumirile devenilor sunt perfect justificate. Eu, la rândul meu fiind devean, sunt nemulțumit. Ca primar este deosebit de frustrant că sunt pus în situația de a deconta nemulțumirile justificate ale devenilor. Nu Primăria municipiului Deva a elaborat caietul de sarcini pentru delegarea gestiunii noului operator de salubrizare, nu primăria a făcut licitația. Am fost puși și am fost pus în fața unui fapt împlinit din data de 28 decembrie 2018, de când avem un nou operator de salubrizare. Colaborarea, după cum știți, nu a început foarte bine. A început cu stângul! Am făcut la momentul respectiv acea conferință de presă, în care am spus problemele cu care ne confruntăm în Deva, din cauza calității serviciilor noului operator. (...) Lucrurile au părut că reintră pe un făgaș normal, dar situația nu s-a schimbat foarte mult. Am convocat conducerea firmei respective. Săptămâna trecută am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai firmei și cu patronul, în care le-am prezentat problemele pe care le-am identificat în teren. (...) Am constatat că nu se respectă contractul de delegare a serviciului de salubrizare. Am constatat că nici astăzi nu au dotările necesare desfășurării în bune condițiunia acestui serviciu. Nu există grafice de ridicare a gunoiului menajer, pe intervale orare. (...) Riscăm cu toți să ne îmbolnăvim. (...) Și eu, și dumneavoastră, și toți devenii constatăm că operatorul este depășit de situație. Nu are capaacitatea tehnică, logistică de a gestiona corect această activitate. (...) Situația am prezentat-o și prefectului județului Hunedoara și directorul ADI Deșeuri, Eduard Felciuc. Vom face o notificare scrisă, astăzi, către operator și către ADI Deșeuri, în care le dăm un termen maxim, 15 iulie 2019, în care toate aceste neconformități să fie rezolvate, iar cetățenii să nu aibă niciun motiv să fie nemulțumiți. În condițiile în care operatorul nu se va mobiliza, așa cum și-a asumat-o prin caietul de sarcini, voi cere ADI Deșeuri reziliere contractului cu operatorul  pe zona 3 Centru, care pe lângă Deva mai cuprinde Simeria, Hunedoara, Călan, Geoagiu și comunele aparținătoare”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Urmăriți, mai jos, declarația integrală a primarului Devei, făcută după conferința de presă.

 

Adauga comentariu