Primarii din Țara Hațegului sunt la capătul răbdării. Marcel Goia, despre operatorul de salubritate Brai-Căta: „Am ajuns să își bată joc de noi. Unde nu sunt probleme cu ei?”

Primarii din Țara Hațegului sunt disperați de când noul operator de salubritate a intrat „în pâine”. Societatea Brai-Căta este acuzată de edili că nu ridică gunoiul conform graficelor, iar în timpul week-end-urilor, platformele devin focare de infecție. Zilele trecute, după mai multe sesizări făcute atât la firma care gestionează acest serviciu, cât și la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Deșeuri, administrația locală din Hațeg a aplicat prima amendă.  

„Primăria orașului Hațeg, prin primar Marcel Adrian Goia, dorește să vă aducă la cunoștintă faptul că operatorul de salubritate «Asocierea SC.Brai-Cata SRL - SC.Ted Trans 2002 SRL» a fost sancționat contravențional, în data de 20.05.2019, cu suma de 20.000 de lei, pentru neridicarea gunoiului menajer de pe raza orașului Hațeg. Sancțiunea aplicată operatorului de salubritate se încadrează la articolul 19, alin.2, lit.a din Legea nr.211/2011 privind Regimul Deșeurilor. Poliția Locală Hațeg a făcut verificări în teren, în urma sesizărilor făcute de cetățeni. Operatorul de salubritate a încălcat prevederile contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, provocând disconfort cetățenilor și încălcând normele de protecție a mediului înconjurător și a sănătății populației”, se arată într-o informare a primăriei Hațeg.

Edilul orașului a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” că firma a ajuns să își „bată joc” de locuitori. Luni, la sediul primăriei Sălașu de Sus, toți edilii din Țara Hațegului vor avea o întâlnire, pentru a găsi soluții pentru remedierea problemelor cu care se confruntă cetățenii.

„Doamnă, unde nu sunt probleme cu ei? Să veniți să vă arăt pozele! Le-am dat peste 20 de informări! M-am săturat! Cât să îi mai tot las așa? De aceea am stabilit să ne întâlnim luni, la primăria Sălașu de Sus, toate primăriile din Țara Hațegului, pentru că nu ridica gunoiul. Sâmbăta și duminica nu ridică gunoiul, lunea este focar de infecție, deși ar trebui să ridice în fiecare zi sau de două ori pe zi în oraș. Când îl ridică, rămâne în urma lor dezastru, parcă ești pe front. Am ajuns să își bată joc de noi. Am sesizat ADI Deșeuri, a venit monitorul de nu mai știu câte ori, a făcut procese verbale și atât. I-am trimis acum firmei care ar trebui să ridice gunoiul o amendă. Azi am vorbit cu directorul general al societății, care mi-a spus că rezolvă situația, și i-am spus: domnule, mergeți mai rău ca la început, ce să mai rezolvăm? Cât să mai avem răbdare cu voi, pentru că ne sare lumea în cap nouă”, a declarat primarul orașului Hațeg, Marcel Goia.

Problemele pe care le au cetățenii care locuiesc în Țara Hațegului cu societatea Brai-Căta nu sunt cazuri izolate. La Deva, firma a fost amendată în două rânduri, după ce nu a ridicat deșeurile conform graficelor. 

 

 

 

Adauga comentariu