Primăria Municipiului Deva: problema încălzirii în școli se va rezolva până la sfârșitul lunii septembrie

Primăria Municipiului Deva anunță că va rezolva problema termoficării în școli, până la sfârșitul lunii septembrie. În acest sens, la sediul instituției s-a desfășurat o întâlnire între reprezentanții administrației și ai firmelor Delgaz Grid și Gevis, la care s-au fixat termene clare pentru realizarea și extinderea branșamentelor pe gaz sau realizarea proiectelor tehnice pentru instalarea termocentralelor. În total, 10 unități de învățământ din Deva au nevoie să li se asigure încălzire și apă caldă. 

„Am avut la sediul Primăriei o nouă întâlnire cu directorii celor 10 unități de învățământ de stat din municipiul Deva. Tema întâlnirii a fost verificarea stadiulului proiectelor tehnice privind dotarea școlilor și grădinițelor cu centrale termice pe gaz. La discuții au participat și reprezentanții firmei Gevis din partea proiectantului și ai firmei Delgaz Grid pentru informații despre evaluarea timpului necesar extinderii și realizării branșamentelor de gaz pentru funcționarea centralelor termice. S-au fixat termene clare pentru predarea proiectelor tehnice iar în decurs de maximum două săptămâni reprezentanții Delgaz Grid ne vor comunica modalitatea cea mai eficientă de realizare și extindere a branșamentelor de gaz, acolo unde este cazul. Directorii de școli pot intra în linie dreaptă în ceea ce privește procedura de licitație pentru execuția lucrărilor”, a transmis primarul Devei, Florin Oancea, după întâlnirea de ieri. 

Acesta a mai adăugat că, un termen final asumat de către toți participanții la întâlnire, pentru ca toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Deva să beneficieze de apă caldă și căldură este sfârșitul lunii septembrie 2021.

Instalațiile și centralele termice vor fi achiziționate din bugetul general al municipiului Deva. 

„Este o sumă considerabilă prevăzută în buget la partea de investiţii, şi reprezintă aproximtiv 54,5% din totalul sumelor alocate din bugetul local pentru investiţii. De asemenea, avem școli care au în derulare sau urmează să deruleze proiecte de reabilitare pe fonduri europene și care au inclus în investiție și montarea de centrale termice proprii. Până în toamna acestui an, toate școlile trebuie să aibă centralele termice pe gaz funcționale.
Unitățile de învățământ vor avea asigurată căldura și apa caldă fără să mai depindă de sistemul centralizat de încălzire”, a mai precizat edilul-șef. 

Aproximativ 4.000 de locuințe, școli, creșa și mai multe instituții publice din Deva au rămas fără termoficare și apă caldă, din 5 martie, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită. 

Adauga comentariu