Primăria Hunedoara vrea să preia în administrare clădirea gării. Imobilul emblematic pentru oraș a fost lăsat să se degradeze

Pe gara din municipiul Hunedoara s-a pus lacătul de câțiva ani. Clădirea, cu o valoare cultural-istorică, a fost lăsată să se degradeze, fără vreo perspectivă că în viitorul apropiat va fi valorificată. În acest context, autoritățile locale ale municipiului Hunedoara vor să preia în administrare imobilul, pentru a-l salva de la distrugere. 

Primăria Hunedoara cere transferarea clădirii gării proprietatea municipalităţii

Primăria municipiului Hunedoara a transmis Sucursalei Regionale Căile Ferate Timişoara o adresă prin care îşi manifestă dorinţa certă de a prelua în proprietate clădirea staţiei CFR din oraş.

„Solicităm transferul clădirii gării în proprietatea Primăriei deoarece, aşa cum rezultă din informaţiile pe care le deţinem, nu se întrevăd şanse ca, în viitorul apropiat, să fie reluat traficul feroviar în staţia amintită. Noi suntem interesaţi să preluăm clădirea în sine iar liniile ferate să rămână în administrarea entităţilor din domeniu. În cazul în care vom reuşi să preluăm clădirea gării, în foarte scurt timp vom putea lua măsuri pentru a stopa degradarea acesteia, iar imobilul, cu o valoare de simbol pentru istoria Hunedoarei, va fi repus, sub o formă sau alta, în serviciul comunităţii. Suntem deschişi la orice propunere care, în condiţii legale, ar putea duce la salvarea gării din municipiul Hunedoara. Până astăzi nu am primit niciun răspuns din partea Sucursalei de Căi Ferate Timişoara”, declară primarul oraşului, Dan Bobouţanu.

Gara din municipiul Hunedoara a fost închisă şi trecută în conservare la începutul anului 2018. Imobilul, proiectat în 1951 şi inaugurat în 1953, are o importantă valoare cultural – istorică dar reprezintă şi o inestimabilă valoare simbolică pentru locuitorii municipiului Hunedoara şi nu numai.
Din păcate, de la momentul trecerii gării în conservare, pe zi ce trece, clădirea se deteriorează, fiind şi victima unor acte de vandalism. Reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara susțin că fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru a preveni astfel de evenimente şi în zona gării, însă, conform legii, primul responsabil de paza acestor obiective este proprietarul.

Adauga comentariu