Primăria Devei cumpără terenul de trei hectare pentru depoul de autobuze. Imobilul va fi achitat dintr-un împrumut financiar

Administrația locală a municipiului Deva a încheiat ultimele formalități pentru a putea cumpăra terenul cu construcții pe care va funcționa baza auto pentru transportul public local. Tot aici va fi relocat Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM). Imobilul va fi achiziționat din linia de creditare, contractată de municipalitate, în sumă de 30 de milioane de lei. Consiliul local (CL) al municipiului Deva a aprobat astăzi, 19 noiembrie, modificările la proiectele de hotărâre privind oportunitatea cumpărării imobilului și a contractării împrumutului financiar, modificări cerute de Ministerul Finanțelor. În ședința CL, adminsitratorul public al municipiului Deva, Vasilică Potecă, a precizat că tranzacția între proprietarul terenului și municipalitate a fost deja bătută în cuie, urmând să fie plătiți banii pe imobil. 

„Într-o ședință precedentă, la propunerea mea, CL a aprobat achiziționarea unui teren pentru înființarea bazei auto și pentru mutarea SPIGM-ului. De la Comisia de împrumuturi din cadrul Ministerului Finanțelor ne-au venit câteva precizări de a menționa clar destinația acelui teren. S-au făcut completările de rigoare la proiectele de hotărâre. Terenul este pe strada Depozitelor în Deva, este un loc care se pretează și pentru sediul SPIGM-ului, pentru ca tractoarele cu remorci pline cu crengi să nu mai treacă prin centrul municipiului, actualul sediu al serviciului din Piața Cetății nefiind cel mai potrivit. În egală măsură, până în 31 decembrie, trebuie să depunem proiectul pentru a obține finanțare europeană, pe mobilitate urbană, acel proiect de 20 de milioane de euro. Aveam nevoie de o bază auto pe care am achiziționat-o din aceeași suprafață de 32.000 de metri pătrați. Imobilul în valoare de 174.000 de euro cu TVA îl vom plăti din linia de creditare”, a explicat Florin Oancea (foto sus), primarul municipiului Deva. 

Terenul cu construcții cumpărat de primărie este situat pe strada Depozitelor, în apropiere de fosta stație Petrom și are o suprafață de 32.094 de metri pătrați. Acesta a aparținut SC Almo Construct SRL, în faliment, fiind scos la licitație. 

Adauga comentariu