PRIMĂRIA DEVA: Plângere penală împotriva constructorului care a executat lucrările de reabilitare de la blocul B, de pe Bulevardul Decebal. Viața sau integritatea persoanelor ar fi fost pusă în pericol

Primăria Municipiului Deva a anunțatvcă va depune plângere penală împotriva constructorului care a executat lucrările de reabilitare a blocului B, de pe Bulevardul Decebal. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții, care ar trebui să verifice calitatea lucrărilor. Aceste măsuri au fost anunțate după ce reprezentanții primăriei au avut o întâlnire cu constructorul, managerul de proiect și cu dirigintele de șantier. Constructorul ar fi recunoscut că lucrările de reabilitare a blocului au deficiențe. 

„În urma incidentului petrecut în cursul zilei de marți, 16 noiembrie 2021, la Blocul B, Bulevardul Decebal, când termoizolația aplicată pe tavanul casei scării s-a desprins în întregime în zona de acces de la Scara A, Primăria Municipiului Deva a luat următoarele măsuri:
- De îndată, la fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul Direcției Tehnice a Primăriei Municipiului Deva, ocazie cu care au fost constatate lucrări efectuate neconform, care au generat incidentul menționat.
- A fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții Hunedoara, pentru efectuarea unui control al calității construcțiilor respective.
- La sediul Primăriei Municipiului Deva au fost convocați managerul de proiect, dirigintele de șantier (domnul Cranciova Mircea, Decomar Proiect SRL), reprezentantul firmei de construcții care efectuează lucrările (domnul Marta Remus, SC Megatrust Energy SRL), în scopul identificării cauzelor care au generat incidentul.
- Marta Remus, în calitate de reprezentant al firmei de construcții care efectuează lucrările, și-a asumat faptul că lucrările efectuate sunt neconforme și s-a angajat la remedierea acestora în termen de o săptămână, în conformitate cu normele tehnice prevăzute în proiectul tehnic.
- Față de toate cele de mai sus, Primăria Municipiului Deva va sesiza unitatea de Parchet competentă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 10/1995 cu modificările și completările ulterioare, privind calitatea în construcții, art. 35: ,,(...) executarea de modificări ale unei construcții fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă în acest fel este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane”; distrugere (art. 253 C.P.) și neglijență în serviciu (art. 298 CP), urmând a ne constitui parte civilă în funcție de valoarea prejudiciului stabilit.
Primăria Municipiului Deva nu va tolera astfel de situații și va acționa cu intransigență și promptitudine la orice situație de acest gen”, au trensmis reprezentnații Primăriei Municipiului Deva. 

CITEȘTE ȘI: Lucrări făcute în bătaie de joc la un bloc din Deva, reabilitat din fonduri europene. Termoizolația din casa scării, lipită cu „mămăligă” de planșeu, s-a prăbușit

Adauga comentariu