Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, candidează la șefia Consiliului Județean. O funcție pe care a abandonat-o în 2016, pentru a candida la alegerile parlamentare

Social-democrații hunedoreni l-au desemnat candidat la președinția Consiliului Județean (CJ) Hunedoara pe Laurențiu Nistor, șeful organizației județene a partidului. Decizia s-a luat în baza sondajelor comandate de partid. 

„Este cel mai bine poziționat în sondaje dintre cei care vor candida la președinția CJ. Decizia partidului a fost ca domnul Nistor să intre în această competiție. Cu siguranță este cel mai bun din tot județul și este ceea ce va fi viitorul președinte al CJ. Au fost sondaje făcute de profesioniști și în ambele a avut câștig de cauză”, a declarat Florin Cazacu, purtătorul de cuvânt al PSD Hunedoara.  

PSD Hunedoara a comandat două sondaje pentru a decide viitorul candidat la președinția CJ Hunedoara. Unul a fost făcut de profesorul Valentin Fulger, de la Universitatea din Petroşani şi celălalt, de sociologul Marius Pieleanu. Pe lângă Laurențiu Nistor, în sondaje au intrat fostul prefect al județului Hunedoara Fabius Kiszely, senatorul Cristian Resmeriță și deputatul Ilie Toma, iar Nistor a ieșit pe primul loc, a precizat Florin Cazacu.

În 2016, după alegerile locale, Laurențiu Nistor a ajuns președinte al CJ Hunedoara, cu votul majorității consilierilor județeni. După șase luni, președintele PSD Hunedoara a renunțat la această funcție pentru a candida la alegerile parlamentare, fiind ales deputat. La alegerile din acest an, președintele administrației județene va fi ales prin votul direct al alegătorilor. 

Adauga comentariu