Președintele organizației județene a Partidului Ecologist Român reacționează după alianța la nivel național cu PSD. Bogdan Radu Giurgiu: „Din punct de vedere personal, pentru mine acesta este un capăt de linie și mă voi retrage din calitatea de membru”

Președintele Partidului Ecologist Român, organizația județeană Hunedoara, Bogdan Radu Giurgiu, a anunțat că se va retrage din calitatea de membru și din toate funcțiile avute în partid, în urma alianței naționale pentru alegerile europarlamentare cu PSD. 

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, au semnat, joi, un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat alături de Pavelescu şi Pop, a declarat că a purtat în ultimele zile mai multe discuţii cu cei doi politicieni. El a menţionat că fiecare dintre cele două formaţiuni a reuşit să strângă peste 200.000 de semnături în vederea participării la scrutin, dar cele două partide au decis să nu depună liste şi să susţină PSD.

Decizia a venit ca o surpriză pentru liderul județean al Partidului Ecologist Român.

„Am aflat cu surprindere de alianța PSD-PNȚCD-PER, mai ales că personal nu am purtat nicio discuție cu cei de la conducerea partidului cu privire la o asemenea eventualitate. Prin urmare am stabilit pentru ziua de luni o ședință comună a organizațiilor PER din județ astfel încât să discutăm și să luăm decizii cu privire la situația creată. Din punct de vedere personal pentru mine acesta este un capăt de linie, și mă voi retrage din calitatea de membru si din toate funcțiile avute în partid. Voi continua să activez civic ca pănâ acum, deoarece proiecte și idei mai sunt. Organizația PER va reveni cu o declarație de presă după ședința județeană de luni. Păstrăm legătura!”, se arată în mesajul postat pe facebook de președintele PER Hunedoara, Bogdan Radu Giurgiu.

Contactat de „Ziar de Hunedoara”, Bogdan Radu Giugiu susține că va da mai multe detalii despre acest subiect după ședința pe care o va avea luni.

„Vă voi spune mai multe luni după ședința pe care o să o am la nivel de județ. Din punctul meu de vedere, nu cred că mai există ceva de vorbit, dar vreau să discut cu colegii mei. Pot să vă spun că nu ne-a consultat nimeni înainte de acest anunț”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara”, președintele Partidului Ecologist Român Hunedoara, Bogdan Radu Giurgiu.

Adauga comentariu