Premiu important obținut de delegația hunedoreană la Salonul de Inventică pentru Tinetret

Deveanul Mircea Moldovan, zis „Paco”, a câștigat premiul special „Best Invention” la Salonul de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret 2018, desfășurat la Romexpo București. Tânărul a fost premiat pentru bicicleta unicat creată de el și pentru inedita idee de a monta panouri fotovoltaice pe vehiculul cu două roți. Mircea Moldovan a făcut parte din delegația Facultății de Inginerie Hunedoara (FIH) din cadrul Universității Politehnice Timișoara care a participat la salonul de inventică din București. 

„Am participat cu două proiecte, unul a fost bicileta unicat realizată de Mircea Moldovan (Paco's Bikes), masterand în anul întâi la FIH. Al doilea a fost cubul cu 500 de leduri creat de studentul Paul Macarie, care a obținut premiul II. Cubul este un foarte bun material didactic pentru proiecții de figuri geometrice 3D, mesaje sau efecte speciale. Bicicleta unicat a fost apreciată de juriu pentru originalitate, complexitate și tenta ecologică pe care o au componentele folosite în realizarea ei”, a declarat asistentul universitar Corneliu Birtok Băneasă, coordonatorul celor doi studenți. 

Bicicleta proiectată de Paco, dotată cu panouri fotovoltaice, este autonomă la încărcare și ar putea deveni, la rândul ei, o baterie pentru încărcarea altor dispozitive. Se poate spune că deveanul a reușit să îmbine într-un mod reușit manufactura tradițională cu tehnica modernă. 
Participarea la salonul de inventică a celor doi studenți a fost sprijinită de Asociaţia CorneliuGroup Cercetare-Inovare, a asistentului universitar Corneliu Birtok Băneasă și de Facultatea de Inginerie Hunedoara, din cadrul Universității Politehnice Timișoara. 

Adauga comentariu