Prefectura Hunedoara: Spitalul Județean de Urgență din Deva, sufocat de numărul mare de pacienți. Cadrele medicale fac eforturi supraomenești pentru salvarea fiecărui pacient

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva este sufocat de numărul mare de pacienți, care se prezintă la unitatea medicală. Cazurile de infecție cu virusul SARS-Cov-2 sunt cele mai numeroase, paturile destinate acestor pacienți, atât de la Anestezie și Terapie Intensivă, cât și cele din celelalte secții care tratează pacienți cu Covid, sunt ocupate. Ambulanțele sunt nevoite să aștepte zeci de minute la poarta spitalului, pentru a se găsi locuri libere pentru pacienți.

„În ultimele 14 zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane internate la ATI – COVID și în secțiile medicale „COVID” iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești pentru salvarea fiecărui pacient.
Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a analizat situația medicală din unitatea sanitară, împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei și cu directorul medical al SJU, dr. Lucian Miron.
La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI și din secțiile care tratează pacienți pozitivi, cu simptome medii și grave.
Ambulanțele sunt nevoite să aștepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienții pe care îi transportă iar la serviciul de urgență și la radiologie sunt examinați zilnic peste 100 pacienți. O mare parte a pacienților care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de „COVID 19” dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceștia aflându-se și tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni. Medicii deveni spun că situația este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienți la alte spitale din județ din cauza numărului mare de bolnavi „COVID” care sunt internați la unitățile medicale hunedorene. Totodată, la S.J.U. sunt internați și pacienți neinfectați cu Sars-Cov-2 dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistență medicală de specialitate. În județul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 de persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi. De asemenea, conform informațiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistați în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2”, au precizat reprezentanții Prefecturii. 

Prefectul Călin Petru Marian transmite că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcționării din cauza numărului mare de cazuri „COVID 19” și le solicită hunedorenilor să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomerației și purtarea măștii de protecție.

În același timp, autoritățile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenție specială respectării măsurilor de protecție sanitară. Din cele 69 de orașe și comune ale județului, în 43 se înregistrează o incidență de 3/1000 locuitori.

Adauga comentariu