Prefectura Hunedoara: Inundațiile din iunie au provocat pagube de peste 56 milioane de lei

Prefectura Hunedoara a reușit să inventarieze pagubele produse de inundațiile istorice din luna iunie din județ. Din primele date, calamitățile naturale au provocat pagube de peste 56 de milioane de lei, din care 34 de milioane sunt la obiectivele de infrastructură locală. 

„În urma inundațiilor care au avut loc în luna iunie, în județul Hunedoara, au fost provocate pagube materiale importante în 46 de comune și orașe. Au fost afectate, în principal, obiectivele de infrastructură locală (drumuri județene, drumuri comunale, străzi, drumuri vicinale, drumuri auto forestiere, poduri, podețe, traversări pietonale, rețele de alimentare cu apă, rețele de canalizare, stații de epurare, etc.), locuințe, anexe gospodărești, obiective socio-economice, lucrări hidrotehnice și terenuri agricole cultivate. Valoarea totală a pagubelor produse pe teritoriul județului Hunedoara de calamitățile naturale cauzate de inundații este de 56.700.417 lei, din care la obiectivele de infrastructură locală valoarea este de 34.204.000 lei”, a informat Prefectura Hunedoara. 

Instituția Prefectului-Județul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă, a inițiat și transmis Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Ministerului de Finanțe un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede acordarea de despăgubiri pentru Unitățile Administrativ Teritoriale pe raza cărora au fost înregistrate pagube materiale, inclusiv pentru Consiliul Județean Hunedoara. Locuitorii din zonele afectate, care în această perioadă au înregistrat pagube materiale în gospodării, vor primi despăgubiri de la Guvernul României, în baza Hotărârii nr. 481/2020 privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2020.

Adauga comentariu