PREFECTURA HUNEDOARA: 51 de hunedoreni s-au infectat cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Câte cazuri s-au înregistrat în fiecare localitate din județ, de la debutul pandemiei

În județul Hunedoara, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a informat Prefectura Hunedoara. Cele mai multe persoane cu Covid-19 sunt din municipiile Deva, Hunedoara, Orăștie și din orașele Hațeg și Călan.

„Potrivit datelor centralizate, la nivelul județului se constată o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiștilor, răspândirea infecției este comunitară. În acest context, prefectul județului, Vasilică Potecă, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecției. Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan”, a informat Prefectura. 

Mai multe localități din județ se află în pericol de a fi puse în carantină, dacă se va depăși raportul de trei persoane infectate cu coronavirus la 1.000 de locuitori. 

„Pentru că nouă localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru situații de Urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, de îndată.

Vă informăm că, în funcție de analiza fiecărei situații în parte, în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori se poate institui carantina dacă sunt constatați și alți factori care pot duce la agravarea situației.
În fotografiile postării vă prezentăm situația din județul Hunedoara a cazurilor de infectări, pentru fiecare localitate, de la începutul perioadei de monitorizare, a numărului de cazuri active și a cazurilor active raportate la 1000 locuitori”, a precizat Prefectura județului Hunedoara. 

În tabelul de mai jos, se poate vedea numărul de persoane diagnosticate cu Covid-19 înregistrate în fiecare localitate, de la debutul pandemiei, numărul cazurilor active, precum și raportul dintre infectați și numărul total de locuitori. Localitățile unde numărul de persoane cu Covid-19 se apropie de trei infectați la 1.000 de locuitori, sunt evidențiate, în ultima rubrică, cu culoarea roz. 

 

 

Adauga comentariu