Prefectul județului Hunedoara: „Mâine se redeschide intrarea pe autostradă de la Șoimuș”

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, a anunțat că nodul rutier de la Șoimuș, de la intrare pe Autostrada Deva - Sibiu, se redeschide mâine, 16 noiembrie. Anunțul de astăzi al prefectului vine după ce ieri, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a transmis că firma care ralizează lucrările de conexiune a segmentelor de șosea Lugoj - Deva cu Deva - Sibiu a obținut o prelungire a restricției traficului prin nodul rutier de la Șoimuș până în 29 noiembrie.

„În această dimineață, am primit notificarea că se redeschide nodul rutier de la Șoimuș, pentru intrarea pe Autostrada Deva - Sibiu. Secția de Drumuri Naționale Hunedoara trebuie să se mobilizeze pentru refacerea sensului giratoriu provizoriu, din parapeți, de pe drumul național 7, de la intrare în Vețel”, a declarat prefectul județului Hunedoara pentru Ziar de Hunedoara. 

Tronsonul de autostradă Șoimuș - Simeria este închis încă din luna octombrie, iar traficul rutier a fost deviat pe DN7, pentru ca muncitorii să poată lucra nestingheriți. În octombrie, UMB, firma care efectuează lucrările la Lotul IV, a estimat că va avea nevoie de o lună de zile pentru realizarea infrastructurii de conexiune a celor două segmente de șosea. Odată cu restricționarea accesului pe autostradă prin nodul rutier de la Șoimuș, tot trafic greu s-a mutat pe DN 7, iar pentru șoferi a devenit un adevărat calvar parcurgerea lui până la intrarea pe autostradă de la Simeria. 

Adauga comentariu