Polițista de la Permise și Înmatriculări Hunedoara, despre care procurorii spuneau că lua șpagă în fiecare zi, trimisă în judecată. Femeia este acuzată și că a declarat în fals că locuiește în chirie, pentru a încasa bani în plus de la stat

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au finalizat cercetările în dosarul polițistei hunedorene, care este acuzată că lua șpagă în fiecare zi. La data de 17.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Adinei Andrei, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (26 acte materiale), fals în declarații în formă continuată (3 acte materiale) și înșelăciune în formă continuată (corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referință ianuarie 2017-februarie 2019), toate cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod Penal.

„La data de 14.05.2018, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost înregistrat denunțul formulat de un cetățean, prin care sesiza faptul că funcționari publici din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Hunedoara urgentează procedura de înmatriculare a autovehiculelor, primind mită de la diverși samsari de mașini. Din cercetări a rezultat că agentul de poliție a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obținuți ilegal prin prestarea în mod preferențial de servicii de înmatriculare și de eliberare numere de înmatriculare.

De asemenea, agentul de poliție a declarat în fals în 3 rapoarte scrise succesiv cu privire la localitatea unde locuiește și a indus în eroare angajatorul, prin prezentarea ca adevărat a unui contract de închiriere, care în fapt nu a produs efecte juridice, în vederea obținerii compensării ilegale a chiriei”, se arată în comunicat al DGA.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au preluat denunțul penal și au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz.

Ofițerul de poliție lucra la Serviciul Public Comunitar Permise și Înmatriculări Hunedoara și, spun procurorii, lua, zilnic, mită de la samsarii de mașini pentru a le înmatricula autoturismele. Adina Andrei a fost prinsă în flagrant, în data de 11 martie 2019.

„Femeia a fost surprinsă în flagrant luând o anumită sumă de bani de la locul de muncă. La finele programului de lucru, angajata, în repetate rânduri, conform probelor administrate, a luat mită. Este vorba despre sume de bani care rezultă de fapt din avantajele materiale pe care anumite persoane care își înmatriculau autoturisme le dădeau agentului de poliție pentru facilitarea și urgentarea procedurilor. La sfârșitul programului de lucru, agentul de poliție își număra banii din încasare, mai exact sumele de bani care rezultau din mita primită în bani, de la samsarii de mașini și de la alte persoane. Fapta a fost derulată în decursul a câteva luni, este vorba despre mai multe acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Au fost ridicate diferite sume de bani: 300, 400, 500, 200, 600 de lei, zilnic”, declara, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorul Gina Cibian.

 

Adauga comentariu