Poliția Română, pe „interzis”. Pe singura „pietonală” din Deva, nici măcar poliția nu respectă semnul de circulație care interzice accesul vehiculelor

Pe singura zona pietonală din Deva, respectiv cele câteva sute de metri care se află între Colegiul Național „Decebal” și Piața Unirii, nici măcar poliția nu respectă semnul de „interzis”. Astăzi, în jurul orei 11:30, o mașină a IPJ Hunedoara era parcată chiar pe „pietonală”. Un alt autovehicul se afla în fața mașinii de poliție, dar oamenii legii au dat dovadă că deși ar trebui să fie primii care să dea un exemplu, sunt printre cei care nu respectă indicatoarele rutiere.

La începutul anului, strada care face legătura între Prefectură şi Primăria Deva - închisă circulaţiei rutiere, printr-o hotărâre a Consiliului Local Deva - a fost „golită” de maşinile care împânzeau carosabilul. În scurt timp, însă, haosul a pus iar stăpânire pe Centrul istoric al reşedinţei de judeţ. 

Potrivit HCL nr.263/2007, accesul autovehiculelor care realizează aprovizionarea în zonă este permis doar între orele 5:00-8:00.

În ceea ce privește accesul riveranilor:
– riveranii care au curți, pot circula cu condiția de a parca mașinile în interiorul curților și le este interzis să oprească, să staționeze sau să parcheze pe carosabil;
– riveranii care nu dețin curți, nu au voie să oprească, staționeze sau să parcheze pe carosabil, ci doar în parcările special amenajate din apropiere.

În situații de urgență, mașinile de pompieri, poliție, ISU, ambulanțe etc. pot circula, opri, parca sau staționa, la fel și utilajele de intervenţie pentru utilități (ex: gaz, enel etc) când există lucrări în zonă, defecțiuni, schimbare de contoare de gaz etc.

Amenzile pentru cei care nu respectă programul de aprovizionare sunt cuprinse între 500-1000 lei.

Adauga comentariu