„Poarta” de intrare în județul Hunedoara, neîngrijită. „Cred că artistul plastic petrilean Ladislau Schmidt, dacă ar mai fi trăit, ar fi venit să-și îngrijească singur lucrarea”

Fostul președinte al Consiliului Județean, Mircea Moloț, atrage atenția asupra unui lucru simplu, normal, dar care totuși nu este făcut, în județul Hunedoara. Este vorba despre porțile de intrare în județ, care nu sunt îngrijite de autorități, deși toate autoritățile județene și locale susțin că pun preț pe turism și pe turiști. Totuși, aceștia sunt primiți cu o imagine care nu ne face cinste.

„Revin de fiecare dată acasă, în județul Hunedoara, cu bucurie. La una din porțile de intrare - cea de pe Defileul Jiului - cred că merităm toți cei ce trecem pe-aici: hunedoreni, văleni, români sau din alte țări, mai mult respect din partea celor ce au în administrare acest loc. Cu puțină bună-voință și câteva kg de vopsea, în doar câteva ore, acest loc care este una din cărțile de vizită ale Văii Jiului și deopotrivă ale județului nostru minunat, poate arăta așa cum trebuie. Dacă dorim dezvoltare turistică puternică, este necresar să privim la toate detaliile unui tablou de ansamblu.

Cred că artistul plastic petrilean Ladislau Schmidt, care ne-a lăsat această lucrare monumentală și urarea de Bun Venit în Valea Jiului, dacă ar mai fi trăit, ar fi venit să-și îngrijească singur lucrarea. Din respect pentru Valea Jiului, pentru toți cei ce se identifică și cu acest loc frumos, le cer celor ce trebuie să-l îngrijească, să fie receptivi într-un timp cât mai scurt”, scrie Mircea Moloț, pe facebook.

sursa foto: facebook/Mircea Ioan Moloț

Adauga comentariu