Planurile Guvernului: Termocentrala Mintia trece la Consiliul Județean Hunedoara, iar cea de la Paroșeni va fi adusă la standarde europene de mediu

Cu ocazia vizitei de astăzi din Valea Jiului, premierul Viorica Dăncilă a declarat că se vrea transferarea Termocentralei Mintia la Consiliul Județean Hunedoara. În ceea ce privește Termocentrala Paroșeni, aceasta va fi retehnologizată pentru a îndeplini cerințele de mediu la nivel european. 

„Am hotărât să avem o discuție la Palatul Victoria luni, astfel încât, să putem adopta o Ordonanță de Urgență referitoare la Mintia, pentru a o da către Consiliul Județean. Acest lucru ne permite, în acelați timp, să accesăm fonduri europene și să ajutăm zona”, a declarat premierul României. 

Cât despre Termocentrala Paroșeni, secretarul de stat Doru Vișan, prezent și el astăzi în Valea Jiului, a afirmat că în cursul săptămânii viitoare, unitatea producătoare de energie va primi autorizația integrată de mediu. Ceea ce va duce la îndeplinirea condițiilor de mediu, inclusiv ale celor prevăzute în legislația europeană. Doru Vișan a mai precizat că Termocentrala Mintia nu a primit autorizație integrată de mediu, pentru că nu are instalațiile necesare pentru desulfurare, noxe şi pulberi. În consecință, se va utiliza cărbune cu conținut redus de sulf, pentru a se încadra pe vechea autorizație de mediu. În paralel, la Mintia se va construi un grup energetic pe gaz, cu o putere de 400 MW. 
În cadrul vizitei din Valea Jiului, premierul Viorica Dăncilă a participat la o serie de discuții la Termocentrala Paroșeni, fiind prezenți și miniștrii Eugen Teodorovici și Marius Budăi.

Adauga comentariu