Pietonala din municipiul Hunedoara va fi inaugurată de Ziua Europei. Investiția are o valoare de nouă milioane de lei

Cea mai importantă investiție finalizată în ultimii ani, din municipiul Hunedoara, va fi inaugurată în data de 9 mai, de Ziua Europei. Proiectul a constat în amenajarea pietonalei de pe Bulevardul Corvin și construirea a trei fântâni arteziene în fața Casei de Cultură, dintre care una impozantă, în stil arhitectural neoclasic. Valoarea investiției ajunge la 9,1 milioane de lei, fondurile provenind din două surse, din bugetul local și dintr-o finanțare guvernamentală. 
Momentul inaugurării pietonalei va fi succedat de un program artistic. 

„Primăria Municipiului Hunedoara vă invită joi, 9 mai 2019, la evenimentele prilejuite de Ziua Europei. Evenimentele se vor desfășura în fața Casei de Cultură, începând cu ora 19:00. Cu această ocazie vor fi inaugurate centrul pietonal și fântâna muzicală din fața Casei de Cultură. În cadrul evenimentului va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Hațegana, Fanfara Casei de Cultură Hunedoara, alături de artiști locali precum: Mariana Suciu, Viorica Brândușan-Lupo, Lavinia Zselnyan, Alin Ienciu ș. a.”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara. 

Lucrările la pietonala de pe Bulevardul Corvin și la fântânile arteziene au început în luna august 2018 și au ca termen de finalizare în contract, data de 1 iulie 2019. Investiția a fost împărțită în cinci contracte de lucrări, care au presupus: realizarea a trei fântâni arteziene, reabilitarea platoului Casei de Cultură, realizarea infrastructurii de comunicații și control acces în zona pietonală, modernizarea străzilor, parcărilor și trotuarelor, lucrări de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare, instalații de pompare și reabilitare stradală pe Bd. Corvin și străzi adiacente (partea a IV-a – Bd. Corvin), modernizarea, reabilitarea și extinderea iluminatului public pe platoul din fața Casei de Cultură și pe Bd. Corvin.

Sursa foto: Facebook/Primaria Hunedoara

Adauga comentariu