Pierdere imensă pentru învățământul hunedorean. Profesoara de pian Doina Ona s-a stins din viață

Una dintre cele mai iubite și apreciate profesoare de pian din județ, Doina Ona, s-a stins din viață. Astăzi, inima ei a încetat să mai bată, după o perioadă în care s-a luptat cu boala care ne-a dat tuturor viețile peste cap. În 17 aprilie, Doina Ona a fost internată în spitalul din Deva, după ce a fost diagnosticată cu Covid, iar la câteva zile, a fost transferată la o unitate medicală din Sibiu. Potrivit apropiaților, medicii sibieni au încercat din răsputeri să-i salveze viața, dar fără niciun rezultat. 

Doina Ona rămâne în amintirea noastră ca profesoara care a modelat și creat talente inegalabile. Din mâinile ei au ieșit generații întregi de pianiști, iar elevii pe care i-a pregătit au fost în topul premianților la concursurile de profil. A fost un exemplu de profesionalism dus la extreme și de dăruire pentru elevii pe care i-a îndrumat în a cunoaște tainele pianului. 

A absolvit cursurile Liceului de Muzică din Baia-Mare, apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca, iar amprenta copilăriei şi visele ei s-au concretizat prin dubla specializare pe care a obţinut-o la muzică instrumentală şi muzică vocală. „Copacul pasiunii mele, muzica, a crescut pe tot parcursul vieţii mele”, spunea Doina Ona, atunci când vorbea despre pasiunea sa pe care a trensformat-o în profesie.

Timp de mai bine de 40 de ani, din 1980 a fost profesor la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. În 7 iunie ar fi împlinit 64 de ani. 

 

Adauga comentariu