Peste 5.700 de elevi hunedoreni sunt așteptați la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Centrele de examen au fost stabilite în fiecare școală care are peste 30 de absolvenți

Peste 5.700 de elevi hunedoreni, absolvenți de gimnaziu și liceu, sunt așteptați să susțină examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Centrele de examen au fost organizate în fiecare școală care are peste 30 de absolvenți, susține șeful Inspectoratului Școlar General Hunedoara. 

„Centrele pentru Evaluarea Națională au fost stabilite, avem avizele de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Organizarea centrelor s-a făcut cu respectarea prevederilor din Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății nr. 4.267/841/2020, pentru ca elevii și dascălii să fie în siguranță. Centrele au fost organizate în școlile în care sunt peste 30 de absolvenți, pantru a nu-i plimba pe elevi dintr-o localitate în alta. De asemenea, în județ, au fost stabilite două centre de evaluare a lucrărilor. Toate școlile sunt pregătite cu măști, dezinfectanți și personal medical care să efectueze triajul epidemiologic. Copiii s-au adaptat acestor reguli, referindu-mă la absolvenții care participă la cursurile de pregătire pentru Examenele Naționale. În acest an, avem 3.281 de absolvenți de clasa a VIII-a, 2.480 de clasa a XII-a și 566 de clasa a XIII-a”, a declarat profesorul Ilie Pârvan, inspectorul școlar general al județului. 

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, probele la Evaluarea Națională se vor desfășura în perioada 15 - 18 iunie, iar în 22 iunie vor fi afișate primele rezultate, de dinainte de depunerea contestațiilor. Examenele de la Bacalaureat vor începe în 11 iunie și se vor încheia 25 iunie, primele rezultate urmând să fie publicate în 30 iunie. 

Sursa foto: dw.com

Adauga comentariu