Peste 3.000 de consumatori din Orăștie nu au curent, în urma incendiului de ieri

Peste 3.000 de consumatori, din Orăștie, nu au nici sâmbătă după-amiază curent, după incendiul de vineri, care a avut loc la principalul transformator electric din localitate. Zonele centrale ale orașului sunt încă afectate, iar iluminatul public nu funcționează decât în proporție de 20%.

„Se lucrează, dar nu cred că vor apuca să termine astăzi, deși ei așa spun. Erau peste 3.000 de consumatori fără curent acum aproximativ o oră, când a fost ultima comunicare cu ei. Au echipele pe teren, dar au ajuns la cablurile subterane și nu știu unde sunt pușcate. Tot încearcă să le depisteze din aproape în aproape. Sparg prin oraș pe unde trebuie... Ce să le spun, să nu spargă? Trebuie să spargă”, a declarat primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Bălan.

Spitalul municipal din Orăștie a fost trecut pe o linie de rezervă, iar staţia de tratare a apei funcţionează pe generatoare de electricitate. Potrivit reprezentaților distribuitorului de electricitate, situația a fost remediată în localitățile învecinate Orăștiei.

„Urmare a incidentului din Stația Orăștie și a incidentelor pe liniile de medie tensiune din data de 7 septembrie, echipele E-Distributie Banat au intervenit și continuă să intervină pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a clienților în cel mai scurt timp posibil. Alimentarea liniilor de medie tensiune care deservesc localitățile din apropiere a fost reluată în totalitate iar echipele vor continua să intervină pentru a asigura reluarea alimentării pentru clienții încă afectați în orașul Orăștie, unde principalele defecte rămase sunt localizate pe două linii de medie tensiune. E-Distribuție Banat estimează că defectele majore vor fi remediate în cursul zilei de astăzi, dar echipele vor rămâne pe teren pentru eventuale deranjamente punctuale sau colective”, comunică E-Distribiuție Banat.

 

Adauga comentariu