Peste 200.000 de lei, salariile de bază ale șefilor din Consiliul Județean Hunedoara, într-o singură lună. Ce fac pentru acești bani?

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara „trăiește pe picior mare”. Și aici ne referim la președinte, vicepreședinți, secretar, administrator public, dar și șefi de servicii ori directori. Salariile lor de bază, la care se adaugă sporurile încasate depășesc suma de 200.000 de lei lunar. Numai președintele, cei doi vicepreședinți, secretarul județului și administratorul public încasează împreună un salariu lunar de bază de peste 80.000 de lei. 

O fi mult, o fi puțin... 

Salariul de bază al președintelui Consiliului Județean, Mircea Bobora, era, la finele anului trecut, 17.100 de lei, la care se adaugă o majorare cu aproape 4.300 de lei. Cei doi vicepreședinți, Sorin Vasilescu și Daniel Andronache, au un salariu de bază de 15.200 de lei fiecare, plus o majorare cu 3.800 de lei. Puțin peste 15.000 de lei este și salariul de bază al secretarului județului, Daniel Dan, iar administratorul public al județului, Costel Avram, are cel mai mare salariu de bază din Consiliul Județean, respectiv 19.000 de lei.

Ce fac pentru acești bani? Este întrebarea firească pe care și-o pune fiecare hunedorean. Drumurile județene, una dintre principalele atribuții a Consiliului Județean, se află într-o stare jalnică. Muzeul, teatrele, biblioteca, spitalele, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, toate aceste entități aflate în subordinea Consiliului Județean, au directori, care se ocupă de bunul (sau nu) mers al instituțiilor. Care încasează, de asemenea, bani frumoși. 

Care este performanța conducerii Consiliului Județean Hunedoara? 

Consiliul Județean Hunedoara recunoaște că drumurile județene sunt într-o stare dezastruoasă. Din 1.500 de indicatoare rutiere necesare au fost montate doar 13, iar reparațiile capitale au fost amânate

 

Comentarii

Grigore

20.03.2019 12:46

Va dati seama ca oamenii astia se simt acolo alesii Domnului si considera ca au drept de viata si de moarte asupra noastra? Niste amatori care au ajuns sa se simta nenuritori si intangibili, de o incompetenta crasa, in loc sa se uite cu smerenie la fiecare alegator care l-a dus acolo direct sau indirect, isi permit sa ne sfideze pe banii nostri, ai tuturor, Si sa emita judecati de valoare cu privire la competentele celor din subordine, a caror munca nu o pot nici macar intelege, decum face in locul lor. Va dati seama ca mecanismul va fi tot mai degradat odata ce s-a ajuns la nivelul asta?!? Oameni cu diplome obtinute intr-un weekend  se vor comporta ca vechilii cu profesionistii, doar pentru ca ei vor avea intotdeauna bani de bagat in buzunarul personal al presedintilor de organizatii de partid, ai parlamentarilor etc.. Care, la randul lor, ii vor investi tot in scopul propasirii personale pe langa presedintii partidelor si tot asa...Si deci, singurii demni de tot dispretul vor ramane oamenii instruiti, cu scoala autentica si care se si pricep la ce trebuie facut. "Decat" ca nu mai trebuie facut nimic, de fapt, in tara asta. Deci, spor la scris, in continuare. Nu sunteti singuri, dar pana si asta e degeaba deocamdata...

ion

20.03.2019 22:10

1291 vizualizari si nici un comentariu. ...

Adauga comentariu