Percheziții în mai multe localități din centrul județului. Polițiștii vizează o bandă de hoți din locuințe

Polițiștii de la Secția Rurală Șoimuș au reușit să anihileze o bandă de hoți care furau bunuri din case aflate în construcție. Oamenii legii au organizat nouă percheziții la locuințele lor din Deva, Ilia și Hărău. Furturile ar fi fost comise în perioada octombrie – noiembrie 2018. 

În total, șase tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, sunt vizați de anchetă. Indivizii vânau case aflate în construcție din localitățile Hărău și Certeju de Sus. Acționau pe timp de noapte, când proprietarii, majoritatea fiindu-le chiar vecini, nu se aflau în imobile.

„Aceştia intrau prin efracţie în anexele locuinţelor (asigurate cu sisteme precare de închidere) şi sustrăgeau tot ceea ce putea fi uşor de valorificat: scule pentru construcţie, unelte de pescuit, telefoane mobile etc.. Deşi vizau în special anexele caselor aflate în construcţie, în unele cazuri au făcut și excepții. În data de 18.10.2018, în intervalul orar 20:00-22:00, în timp ce proprietarii nu erau acasă, tinerii au pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Hărău (aflat în construcţie, dar locuit de proprietari) de unde au sustras un laptop, aparate electrice folosite în construcţii şi unelte de pescuit, cauzând un prejudiciu total în valoare de 5.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara. 

În urma perchezițiilor, poliţiştii au recuperat mai multe bunuri furate, cum ar fi motoferăstraie, mașini de găurit, scule de pescuit, un acumulator auto etc., prejudiciul fiind recuperat aproape integral. Cei șase indivizi, dintre care trei sunt minori, au fost duși la audieri, fiind cercetați într-un dosar penal de furt calificat. 

Anchetatorii au stabilit că banda de hoți era foarte bine organizată. Cei trei minori, împreună cu un tânăr de 21 de ani, furau din case, iar bunurile erau cumpărate la prețuri derizorii de ceilalți doi indivizi, cu scopul de a le vinde mai scump. Cei trei minori au fost reținuți, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva au dispus punerea lor sub controlș judiciar. Polițiștii continuă investigațiile pentru a constata toate furturile comise de cei șase hunedoreni. 

 

 

Adauga comentariu