Percheziții la o grupare de proxeneți din Valea Jiului. Racolau tinere prin metoda ”loverboy”, pe care le obligau să se prostitueze

Oamenii legii au descins astăzi la locuințele unor indivizi, despre care aveau informații că racolau tinere pe care le obligau să se prostitueze. Totodată, polițiștii au organizat percheziții în cinci locuințe ale membrilor grupării de proxeneți. În total, la audieri au fost duse 10 persoane. 

„La data de 30.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, pe raza județului Hunedoara, dintre care patru în oraşul Petrila şi una în localitatea Cimpa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi proxenetism”, a transmis DIICOT. 

Anchetatorii susțin că membrii grupării de proxeneți racolau tinere din medicii sociale defavorizate și le obligau, sub amenințare, să practice prostituția. Clienții îi racolau prin intermediul anunțurilor pe care le publicau pe diverse site-uri de publicitate. 

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019, un număr de patru suspecţi, au constituit un grup infracţional organizat, având drept obiect racolarea de tinere provenind din medii dezavantajate social şi financiar, pe care le-a determinat prin metoda «loverboy» urmată de acte de ameninţare, să practice prostituţia în apratamente închiriate în oraşul Petrila, judeţul Hunedoara, în interesul lor financiar. 
Pentru a-şi asigura afacerea, suspecții au racolat clienți interesați de întreținerea de relații sexuale, prin intermediul unei platforme on-line de publicitate, unde au postat mai multe anunțuri prin care ofereau servicii sexuale cu acestea, anunțuri însoțite de fotografii în ipostaze erotice. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane”, au precizat procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate. 

Sursa foto: mediafax

Adauga comentariu