Percheziții în județul Hunedoara. Hoții care au spart mai multe societăți comerciale, prinși de polițiști. Aceștia acționau extrem de rapid

Poliţiştii hunedoreni au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în urma cărora au reuşit identificarea şi reţinerea a patru tineri bănuiţi de comiterea mai multor spargeri de societăţi comerciale. 
 
Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că cei patru, în perioada noiembrie-decembrie 2018, au comis 10 infracţiuni de furt calificat  și  3 tentative de furt din societăți comerciale situate pe raza municipiului Hunedoara. 
Probatoriul a stabilit că tinerii, toți din municipiul Hunedoara, acționau pe timpul nopții, intrând prin efracție (forțarea ușilor de acces) în incinta unor societăți comerciale (de regulă magazine tip minimarket), de unde sustrăgeau produse alcoolice, țigări și diferite sume de bani găsite în casierie. Prejudiciul cauzat ca urmare a comiterii infracţiunilor de furt calificat depăşeşte 6.000 de lei. 
Cei patru acționau având fețele acoperite și purtând mănuși, într-un timp foarte scurt, şi sustrăgeau bunuri ușor vandabile, după care părăseau incinta magazinelor înainte de sosirea la fața locului a agenților de pază alarmați ori a polițiștilor. 
 
„În data de 06.12.2018, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, ce au vizat locuințele a patru hunedoreni, bănuiţi de comiterea mai multor fapte de furt calificat şi tentativă la furt. În urma activităților investigative, de la locuinţele celor vizaţi de anchetă – patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani - au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (obiecte folosite la comiterea infracţiunilor de furt)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
 
Față de cei patru hunedoreni, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, aceştia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.
 
Foto: arhivă

Adauga comentariu