Percheziții ale DNA la Regionala de Drumuri Timișoara, instituție care administrează șoselele naționale și autostrăzile din județ

În această dimineață, procurorii anticorupție fac percheziții în două județe din vestul țării, Arad și Timiș, la sedii de instituții și la domiciliile unor persoane. Vizat de controalele anchetatorilor este și sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, în administrarea căreia se află autostrăzile și drumurile naționale de la noi din județ. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial (DNA - ST) Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016 - 2019. În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”, a transmis Biroul de presă al DNA. 

Conform celor de la pressalert.ro, anchetatorii au descins la DRDP Timișoara, care ar fi fost transformată într-o pușculiță pentru PSD Arad. „Investigațiile au început în urmă cu nouă luni, de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Cel care coordona activitatea era Cristian Horgea, membru PSD și nimeni altul decât soțul prefectului de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcție, în 15 noiembrie. Șpăgile încasate erau de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcționarii să închidă ochii la neregulile constatate. Anchetatorii au stabilit că procente din banii colectați plecau spre unii dintre șefii din DRDP Timișoara, direcție condusă de Cristian Ispravnic (foto sus), care a fost susținut să ocupe această funcție de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar. Probele adunate au scos la iveală faptul că, practic, pesediștii arădeni au transformat DRDP în sucursală de partid, unde angajările s-au făcut pe criterii de partid și în funcție de șpăgile primite”, scriu cei de la pressalert.ro. 

La DRDP Timișoara ar fi avut loc și alte angajări și promovări în funcții ale diverșilor membri ai PSD, în funcții de conducere la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, susțin cei de la pressalert.ro.

Sursa foto: Agerpres

 

Adauga comentariu