Pentru că sistemul de educație merge „perfect”, șefa Inspectoratului Școlar Hunedoara se află în delegație, în TANZANIA. Cu ce îi ajută asta pe elevii hunedoreni? CU NIMIC!

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, alături de un inspector școlar și de directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” din Deva se află, zilele aceastea, pe continentul african, tocmai în Tanzania. Informația ne-a parvenit pe surse, dar a fost confirmată oficial, astăzi, de inspectorul școlar general adjunct Marta Mate. Potrivit acesteia, cei trei au plecat într-o delegație oficială, în cadrul unui proiect bilateral. 

Întrebată cu cine este inspectorul școlar general, Maria Ștefănie, în Tanzania, Marta Mate a spus de două ori „cu inspectori și directori”.

„Pentru proiectul bilateral, doamna Ștefănie este plecată în Africa, cu inspectori, directori... Este o delegație în cadrul unui proiect bilateral. Sunt convinsă că în momentul în care se vor întoarce, veți primi informații despre proiectul acesta. E foarte interesant, garantez!”, a spus inspectorul școlar general adjunct Marta Mate.

Între timp, s-a dovedit că nu era vorba despre mai mulți „inspectori”...

„Sunt directori din Deva și mai este un inspector școlar cu dumneaei”, a spus Marta Mate.

... și nici despre mai mulți „directori”, după cum am aflat ulterior, în urma insistențelor. Singurul director care se află în Tanzania este Sorin Demeter, directorul Colegiului Tehnic „Transilvania”.

„Cred că ați mai scris despre această colaborare cu Liceul Transilvania, pentru că e vorba tocmai despre acest liceu. Din câte știu eu nu mai este alt director în afară de domnul Demeter”, spune Marta Mate.

Cu ce va fi mai eficient sistemul de învățământ, în urma vizitei de o săptămână, pe care oficialii din IȘJ Hunedoara, împreună cu directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” o fac tocmai în Tanzania. Probabil cu nimic!

Cu ce se aleg hunedorenii după ce șefa IȘJ Hunedoara a văzut și Tanzania? Cu nimic! 

Cu ce îi ajută pe copiii de la sate, care nu au nici măcar toalete în interiorul școlii, faptul că inspectorul școlar general al IȘJ Hunedoara se află în Tanzania? Cu nimic!

Cu ce îi ajută vizita în Tanzania făcută de oficiali din IȘJ Hunedoara pe elevii care nu beneficiază de aproape nimic din partea școlilor și aproape tot trebuie cumpărat din banii părinților lor? Cu nimic!

În județul Hunedoara, mulți copii abandonează școala înainte de clasa a X-a, iar alții nici măcar nu sunt introduși de mici în sistemul de învățământ. Cu ce îi ajută pe aceștia vizita în Tanzania a șefei Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara? Cu nimic! 

„Ziar de Hunedoara” va reveni cu detalii despre acest subiect de îndată ce inspectorul școlar general al IȘJ Hunedoara se va întoarce la serviciu din delegația de pe continentul african. 

 

Adauga comentariu