Pedeapsă record pentru asasinul din Lupeni, care și-a ucis fosta iubită în centrul Timișoarei. Detalii șocante din dosarul de omor calificat. Criminalul a sunat-o pe bunica victimei

Criminalul din Lupeni care și-a omorât fosta iubită cu lovituri de cuțit, într-un parc din centrul Timișoarei, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul de omor calificat. 

La judecarea dosarului în fond, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Cosmin Titiș la 25 de ani de închisoare. Sentința nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel. Astfel, după judecarea apelului, Curtea de Apel Timiș i-a majorat pedepsa de la 25 la 30 de ani de pușcărie. Totodată, magistrații timișeni l-au obligat pe individ la plata su­melor de 75.000 de euro şi 10 mii de lei, sume ce reprezintă daune morale şi ma­te­riale. 

Cosmin Titiș a comis crima în septembrie 2019, pe fondul geloziei și din dorința de a se răzbuna pe iubita care l-a părăsit. Anchetatorii susțin că bărbatul și-a premeditat fapta și au prezentat probe în acest sens. De mai mult timp, Titiș o amenința pe fosta lui iubită cu moartea, iar când a venit la Timișoara, unde se afla fata, a venit pregătit de răzbunare. 

„S-a reținut că inculpatul Titiș Cosmin a aflat că victima Parnica Karina se află în Timișoara și locuiește la o prietenă, astfel că în dimineața zilei de 20 septembrie 2019 inculpatul a plecat din Lupeni înspre Timișoara, unde a ajuns în jurul orelor 15:00-16:00, având asupra sa, încă din momentul plecării din Lupeni, într-o teacă din piele, un cuțit de tipul cunoscut cu denumirea «de vânătoare», pe care îl ținea în buzunarul gecii cu care era îmbrăcat”, se arată în dosar.

Titiș a aflat unde lucrează fosta lui iubită, un magazin din zona centrală a Timișoarei, a mers acolo și a așteptat-o să iasă, după încheierea programului. Fata era împreună cu prietena ei, la care locuia. 

„Inculpatul Titiș Cosmin le-a urmărit pe cele două și le-a ajuns pe un trotuar care mărginește parcul din jurul Catedralei Mitropolitane, unde le-a acostat, a prins-o de haine pe victimă, a tras-o înspre interiorul parcului, conducând-o forțat până la o bancă situată în acel parc, apoi a așezat-o forțat pe victimă pe acea bancă, a împins-o pe bancă, iar el s-a poziționat în fața victimei, în picioare, dar aplecat asupra ei, ținând-o cu o mână de umăr”, au precizat anchetatorii. 

Individul i-a cerut fetei telefonul mobil, pentru a verifica dacă mai are relații cu bărbatul pentru care l-a părăsit. Aceasta a refuzat să-i dea telefonul, moment în care, Titiș s-a înfuriat și a început să-i aplice lovituri cu cuțitul. Șocant a fost faptul că, fata s-a ridicat de pe bancă și a încercat să fugă din mâinile criminalului, însă, acesta a ajuns-o din urmă și a lovit-o orbește, din nou. 

„Inculpatul a arătat că nu-și mai amintește ce i-a răspuns victima, în acel moment, însă răspunsul acesteea l-a determinat «să-și piardă capul» și imediat a scos cuțitul pe care îl avea asupra sa, iar cu acel cuțit i-a aplicat victimei lovituri repetate în diverse zone ale corpului. Moment în care, numita D.I.S. (prietena victimei), șocată, a început să țipe la inculpat pentru a-l determina să înceteze și, de asemenea, a și tras de inculpat, prinzându-l de haine, pentru a-l împiedica să mai lovească victima, însă fără rezultat, inculpatul continuând să-i aplice victimei lovituri cu cuțitul. După aceste prime lovituri de cuțit, victima s-a prăbușit la pământ în apropierea acelei bănci pe care fusese așezată, după un timp, reușind să se ridice de la pământ, a făcut câțiva pași, însă inculpatul a urmat-o și i-a aplicat, din nou, mai multe lovituri de cuțit în diverse zone ale corpului, victima prăbușindu-se din nou la pământ”, se detaliază în dosar.

Asasinul a fugit de la fața locului, fiind depistat după mai multe ore, într-un sat de lângă Timișoara. Prietena victimei a chemat ambulanța, însă, medicii nu au mai putut să facă nimic. Parnica Karina avea peste 30 de lovituri de cuțit, fiind dusă în stare gravă la spital. 

„Imediat după săvârșirea faptei, inculpatul a fugit de la fața locului, având asupra sa și cuțitul folosit la săvârșirea faptei, inculpatul fiind depistat ulterior de către organele de poliție, în jurul orelor 22:15, pe DJ 64, în timp ce se deplasa spre localitatea Giarmata Vii, județul Timiș.

În acele momente, martora D.I.S. a apelat Serviciul 112 relatând cele petrecute, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Timișoara, precum și un echipaj SMURD care a transportat victima la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara-Secția UPU în vederea acordării de îngrijiri medicale. Însă, victima se afla în stare critică și, în pofida eforturilor medicilor depuse în vederea salvării vieții victimei, aceasta a decedat, decesul victimei fiind declarat la ore le 20:45”, se arată în dosar. 

Până a fost depistat de polițiști, criminalul a reușit să discute prin telefon cu mai multe persoane. Printre acestea s-au numărat mama și sora sa, prieteni, dar și bunica victimei. Terifiant este faptul că Titiș a ținut să le anunțe pe rudele fetei că a omorât-o. 

„La data de de 20 septembrie 2019, în intervalul orar 19:31-19:34, prin intermediul aplicației WhatsApp, inculpatul Titiș Cosmin (care pe aplicația Whatsapp folosea aliasul «cioco») îi trimite mai multe mesaje vocale numitei A. Viroica, bunica victimei  (salvată în agenda inculpatului cu apelativul «OZ»), mesaje care au următorul conținut :

20.09.2019, 19:31-cioco: Sarumana.

20.09.2019, 19:31-cioco: Am omorât-o pe m____ la Timișoara

20.09.2019, 19:32-cioco   : Am omorât-o pe m____ la Timișoara

20.09.2019, 19:32-cioco: Îmi pare rău, dar nimeni nu m-o ascultat

20.09.2019, 19:33-cioco: Ziceti și la maică-sa

La data de de 20 septembrie 2019, în intervalul orar 19:22-19:24, prin intermediul aplicației WhatsApp, inculpatul (cioco) poartă o conversație prin mesaje vocale cu mama sa, salvată în agenda inculpatului cu apelativul «C», mesaje care au următorul conținut:

20.09.2019, 19:22 - cioco: Îmi pare rău mica

20.09.2019, 19:23 - C: Vai ce-ai facut!

20.09.2019, 19:24 – C: De ce????”, au arătat anchetatorii. 

În perioada de când Parnica Karina l-a părăsit, Cosmin Titiș a ameninnțat-o cu moartea în repetate rânduri. Și mama fetei a primit mesaje de amenințare de la individ. Cu o lună înainte să comită crima, Titiș i-a trimis un mesaj prin intermediul unie rețelei de socializare bărbatului pentru care l-a părăsit, în care îi spunea că o va ucide pe fată.

«„… o iau cu mine in groapa, jur”; „o distrug pe viață” ; „când pun mâna pe ea o bag în scaun cu rotile”; „îi rup coloana și nu mă poți opri nici tu și nici nimeni în lumea asta… doar moartea mă mai oprește”; „și nu vorbesc aiurea… astea îs amenințări care mi le asum și le si îndeplinesc/ori acum ori în zece ani, dar când o prind o termin”; „voi nu realizați când vă bate moartea la ușă, până nu o vedeți cu ochii vostri”.»

În raportul de medicină legală întocmit de medicii legiști, s-a constatat că victima a avea răni de la loviturile de cuțit, pe tot corpul. Criminalul a lovit-o cu cuțitul peste față, în piept, peste mâini picioare. Având toate aceste probe, anchetatorii au susținut că omorul a fost săvârșit cu premeditare. Dosarul de omor calificat a fost trimis în judecată la Tribunalul Timiș, în data de 16 februarie 2020. Pe perioada judecării cauzei, Titiș a stat în arest preventiv. 

Citește și: BREAKING NEWS. Tânără înjunghiată mortal, într-un parc din Timișoara. Autorul crimei este din LUPENI (VIDEO)

 

Adauga comentariu