Pedeapsă blândă pentru adolescentul care a violat o copilă de opt ani, din Băița. Sentința nu este definitivă

Judecătoria Deva a dat astăzi sentința în dosarul în care un adolescent de 16 ani este judecat pentru viol. Individul a abuzat sexual o copilă de doar opt ani, la un loc de joacă din Băița. 

Pentru această faptă, instanța a dispus internarea într-un centru de detenție a inculpatului minor pe o durată de doi ani și șase luni. Magistrații au mai scăzut din pedeapsa finală perioada în care adolescentul a stat în arest preventiv, respectiv 31 martie – 17 septembrie 2019. Totodată, i-a obligat pe părinții minorului să achite Spitalului Județean de Urgență cheltuielile cu spitalizarea victimei, în valoare de 3.000 de lei, precum și cheltuieli judiciare către stat de 14.000 de lei. Hotărârea Judecătoriei Deva nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 

Surse din cadrul anchetei au susținut că adolescentul și-a recunoscut faptele la primul termen de judecată. După ce i s-a citit rechizitoriul, acesta a pledat ca vinovat de toate acuzațiile care i se aduc. Recunoașterea vinovăției a dus și la reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. 

Totul s-a întâmplat în data de 31 martie, în jurul orei 18, la un loc de joacă din sat. Fetița se afla împreună cu frățiorul său și cu alți copilași la joacă, moment în care a fost chemată după niște tufișuri, de adolescentul care a abuzat-o. Fetița a fost agresată sexual violent, iar în urma leziunilor interne pe care i le-a produs agresorul a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Citește și: NEWS ALERT. Fetiță de 8 ani, violată cu brutalitate de un adolescent de 16 ani. Copila este internată la Reanimare și va fi operată

Sursa foto: stirilekanald.ro

Adauga comentariu