Patronul firmei Gedi Security, Ovidiu Draia, doi angajați și un italian, condamnați în dosarul în care sunt acuzați că au bătut o prostituată. Vezi ce pedepse le-a aplicat instanța

Judecătoria Sibiu a dat sentința în dosarul în care patronul firmei Gedi Security, Ovidiu Draia, și alți trei inculpați sunt acuzați de tâlhărie calificată. Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi atactă cu apel. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Deva, apoi, cauza a fost strămutată la Sibiu. Afaceristul devean, un italian și doi angajați ai firmei Gedi Security au fost puși sub urmărire penală și trimiși în judecată, după ce ar fi bătut o prostituată. 

Ovidiu Draia a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de patru ani. Pe perioada supravegherii, instanța l-a obligat la 100 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva sau la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara. Italianul Sandro Dalla Nora a primit o pedeapsă mai blândă, de doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de trei ani. Dalla Nora a mai fost obligat de instanță la 80 de ore de muncă în folosul comunității, la SPIGM Deva sau la Primăria Gorj. 

O condamnare de trei ani de închisoare a primit și Cătălin Ciocănel, unul dintre angajații de la firma Gedi Security. Instanța i-a suspendat executarea pedepsei, fiind pus sub supraveghere pe o perioadă de patru ani. Cătălin Ciocănel va trebui să presteze și 100 de ore de muncă în folosul comunității în cadrul SPIGM sau la Episcopia Devei și Hunedoarei. Alin Stângă a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, termenul de încercare fiind tot de trei ani. Acesta va presta 100 de ore de muncă în folosul comunității la Primăriile Brad sai Crișcior. 

Ovidiu Draia, Cătălin Constantin Ciocănel, Alin Stângă și Sandro Dalla Nora sunt acuzați că, în ianuarie 2020, au agresat o prostituată. Totul s-a petrecut într-un bloc din apropierea clădirii Cepromin, din Deva. Într-un apartament închiriat, o prostituată a primit un client italian. Femeia și-ar fi încasat banii înainte, dar, potrivit surselor noastre, aceasta i-ar fi spus bărbatului că trebuie să se spele înainte de partida de amor. Italianul, nervos, a plecat din apartament, amenințând-o pe tânăra de 30 de ani. La câteva minute distanță, omul s-a întors la ușa femeii, dar nu singur, ci însoțit de alte trei persoane, printre care și Ovidiu Draia.

„La data de 14.01.2020, în jurul orei 03:20, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 30 de ani, din judeţul Brașov, cu privire la faptul că în noaptea de 14.01.2020, în timp ce se afla într-un apartament închiriat, în municipiul Deva, împreună cu un tânăr de 26 de ani, a fost agresată şi deposedată de o sumă de bani. Femeia le-a declarat poliţiştilor că, pe fondul unor neînțelegeri avute cu un bărbat (a cărui identitate nu a putut-o preciza) cu privire la o sumă de bani, aceasta a părăsit apartamentul, însă a revenit la scurt timp și a intrat în locuinţă însoțit de trei persoane. Una dintre cele patru persoane le-a aplicat femeii şi tânărului de 26 de ani mai multe lovituri, le-au sustras 200 de lei, după care au părăsit apartamentul. În cauză, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a informat Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, la data la care a fost deschis dosarul penal pentru tâlhărie calificată. 

În data de 15 ianuarie, Draia, Ciocănel și italianul Dalla Nora au fost reținuți, apoi au fost arestați preventiv. Măsurile privative de libertate au fost prelungite timp de câteva luni, perioadă în care arestul preventiv a fost înlocuit cu arestul la domiciliu. 

Adauga comentariu