Patronul clubului Diamond, de pe malul Cincișului, „săltat” de polițiști. Ovidiu Luca a refuzat să se legitimeze și nu a permis autorităților accesul în complexul turistic

Patronul clubului Diamond, situat pe malul Lacului Cinciș, a fost „săltat” de oamenii legii, după ce, în timpul unei acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID-19, acesta a refuzat să se legitimeze și a închis poarta în nasul polițiștilor. Ovidiu Luca a fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde a fost sancționat cu amendă în valoare de 8.500 de lei.

„În urma activităților desfășurate în data de 11-12.07.2020, reprezentanții instituțiilor implicate în această acțiune, au efectuat mai multe controale, printre care și la un complex turistic de pe malul Lacului Cinciș, unde după ce polițiștii s-au legitimat și au anunțat scopul acestui control, un bărbat din incinta acelui complex turistic, la cererea politiștilor a refuzat să se legitimeze și nici nu și-a declinat calitatea deținută în acea unitate turistică, închizând poarta și obstrucționând accesul reprezentanților instituțiilor abilitate la acest control, cu toate ca, acel complex turistic avea program de funcționare deschis. Persoana în cauză, a fost imobilizată și condusă la sediul poliției, unde a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8.500 de lei, pentru refuzul legitimării, deranjarea liniștii si ordinii publice precum și impiedicarea organelor abilitate de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice, conform Legii nr. 61/1991. Astfel de activități preventive vor fi desfășurate și în perioada imediat următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție”, au informat reprezentanții IPJ Hunedoara.

În ultimele zile au avut loc acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Hunedoara. Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, piețe, terase și zone de agrement.

Adauga comentariu