Paramedicii SMURD vor fi preluați de ISU Hunedoara. Ce se va întâmpla cu Asociația „Salvital”

Conducerea Asociației „Salvital” Hunedoara a anunțat că din data de 21 decembrie, paramedicii SMURD trec în subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara. 

„Începând cu data de 21.12.2020, personalul din cadrul asociației dumneavoastră care a întocmit dosar de preluare, este chemat în activitate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, devin cadre militare ale Ministerului Afacerilor Interne la Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Iancu de Hunedoara» al județului Hunedoara și au statut de subofițer militar”, se arată în adresa ISU Hunedoara transmisă către „Salvital”. 

Potrivit directorului Asociației „Salvital”, Andrei Mihuț, din cei 80 de paramedici, doar 71 vor fi preluați de ISU Hunedoara. Doi dintre ei nu au formulat cerere pentru a fi încadrați în structurile inspectoratului, iar șapte nu îndeplinesc condițiile cerute de lege. Directorul „Salvital” a declarat că asociația rămâne să funcționeze în continuare, până la Adunarea Generală a Asociaților, când se va decide cu privire la soarta organizației. 

Asociația „Salvital” a fost înființată pentru a coordona activitatea paramedicilor SMURD din județul Hunedoara, înainte ca astfel de structuri să fie înființate pe lângă inspectoratele pentru situații de urgență.

Adauga comentariu