Pagina de facebook a Primăriei Hunedoara, furată și închisă de persoane necunoscute. Bobouțanu: „Am făcut sesizări către instituțiile statului abilitate – Serviciul Român de Informații, DIICOT, Poliție – și sperăm să o putem recupera”

Pagina de facebook a Primăriei Hunedoara a fost furată și închisă de hackeri. Contul avea peste 18.000 de aprecieri și era zilnic accesat de mii de persoane. Administrația locală a făcut sesizări oficiale către SRI, DIICOT și Poliție, în speranța că făptașii vor fi prinși, iar pagina va fi recuperată.

„În urma unui atac informatic, pagina de Facebook a Primăriei municipiului Hunedoara a fost furată și apoi închisă de către persoane necunoscute în noaptea de vineri, 21 februarie spre sâmbătă, 22 februarie 2020. Accesul tuturor administratorilor paginii a fost restricționat. Este o acțiune fără precedent în județul nostru și probabil și în țară.

Am făcut sesizări către instituțiile statului abilitate – Serviciul Român de Informații, DIICOT, Poliție – și sperăm să o putem recupera. În cei aproape patru ani de existență, pagina a adunat 18.500 de aprecieri și peste 19.000 de urmăritori interesați de informațiile postate – informații despre activitatea instituției, dar și diverse informații de interes public, anunțuri utile ș.a.m.d. Zilnic, pagina era accesată de mii de persoane care primeau informații utile despre activitatea instituției noastre.

În prezent facem tot posibilul să recuperăm pagina de Facebook. Până la recuperarea paginii, vom ține legătura cu cetățenii prin intermediul presei, dar și prin intermediul site-ului Primăriei - http://www.primariahunedoara.ro, ziarului Primăriei - http://www.primariahunedoara.ro/ziar și paginii de Facebook Dan Bobouțanu: Jurnal de primar”, se arată într-o informare transmisă de Primăria Hunedoara.

Adauga comentariu