Pădurar amendat de polițiști, după o razie organizată în zona Geoagiu. Și firmele care exploatează lemnul au fost sancționate drastic

Polițiștii și inspectorii de la Garda Forestieră au organizat o razie la firmele de exploatare a lemnului și la ocoalele silvice din zona Geoagiu. În urma acestei acțiuni, două societăți comerciale și pădurarul Ocolului Silvic Geoagiu au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 24.000 de lei. Printre neregulile constatate se numără tăierea a zeci de arbori nemarcați, precum și gestionarea defectuasă a materialului lemnos intrat în ocolul silvic. 

„Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Timișoara, au organizat un control privind respectarea prevederilor legale referitoare la modul de exploatare, transport, depozitare și comercializare a materialului lemnos pe raza orașului Geoagiu şi a comunelor Rapoltu Mare și Beriu, din judeţul Hunedoara. 

În urma controlului, poliţiştii au constat săvârșirea a trei infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori, bănuiţi de comiterea faptelor fiind angajații unei societăţi comerciale, care au tăiat fără drept și au sustras 13 arbori nemarcați din specia fag, din fond forestier național (pentru care a fost calculat un volum de 19,687 mc). 

De asemenea, au fost constatate şi nereguli referitoare la modul de exploatare a materialului lemnos și nereguli referitoare la modul de reprimire a parchetelor de masă lemnoasă pe picior exploatate de către operatorul economic respectiv, dar și de către o altă societate comercială, cât și nereguli referitoare la gestionarea materialului lemnos intrat în depozitului ocolului silvic zonal, față de care au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare faptică a 40,558 mc de material lemnos din speciile fag și rășinoase”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

Adauga comentariu