Pacienții nu vor mai fi cărați cu targa pe scări. Liftul de la Secția de Oncologie a fost reparat, în aceeași zi în care „Ziar de Hunedoara” a relatat această problemă

Coincidență sau nu, în aceeași zi în care ZIAR DE HUNEDOARA a relatat despre liftul defect de la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, acesta a fost reparat. Potrivit unei persoane care se afla în secție, ieri, în jurul orei 14:00, se făceau reparații la ascensor.

Timp de o lună de zile, liftul nu a funcționat, iar situația a fost dramatică pentru angajații spitalului. Aceștia au fost nevoiți să transporte bolnavii și pacienții decedați cu targa pe scări, apelând uneori la aparținători pentru a-i ajuta.

Problema ne-a fost sesizată de către ruda unui pacient internat la Oncologie, care ne-a spus că „brancardierii sunt chinuiți la maxim, și că pe nimeni nu interesează această problemă”.

Contactată vineri, 10 mai, pe acest subiect, managerul SJU din Deva, Delia Băda, nu a știut de cât timp era stricat liftul. Apoi, a revenit cu o explicație, susținând că liftul nu a fost reparat până acum, din cauză că piesa care trebuia înlocuită, a fost comandată din Spania. Pe lângă asta, specialistul care ar fi putut repara liftul, trebuia să fie adus din București. Astăzi, managerul SJU Deva ne-a transmis că ascensorul a fost pornit din după-amiaza zilei de ieri.

Citește și: Mai mult de o lună de zile le trebuie să repare un lift. Se întâmplă la Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Deva: „Bolnavi luați în brațe, morți târâți pe scări”

Adauga comentariu