Pacienți înghesuiți în saloane cu paturi ruginite și băi infecte, în plină epidemie de gripă. UNGUREANU: „Trei agenți de pază m-au înconjurat ca niște câini turbați pentru a încerca să oprească filmarea care prezintă realitatea unui sistem medical”

După ce a surprins în imagini starea deplorabilă a Spitalului Județean din Deva, deputatul clujean, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, și-a continuat ”aventura” prin unitățile sanitare din țară, mai exact din Petroșani. Pe bună dreptate, acest demers al deputatului clujean nu este lipsit de pericole și poate fi numit o aventură în adevăratul sens al cuvântului. 

Pe de o parte, spitalele din România au rămas încremenite în timp, cu aparatură veche de peste 40 de ani și cu un mobilier pe măsură. Vezi cazul Deva. Într-adevăr, unitățile sanitare îți oferă ”șansa” de a te întoarce în timp. Iar ca un bonus nesperat, infecțiile nosocomiale, care reprezintă un adevărat flagel, pot fi căpătate cu ușurință, la pachet.

Pe de altă parte, prin eforturile sale de a mediatiza situația dramatică în care se bălăcește sistemul medical românesc, un deputat, pe deasupra și vicepreședinte în Comisia de Sănătate, este asediat de către trei ”agenți de pază”, care îl hăituiesc la propriu și încearcă să îi împiedice demersul de a da în vileag o realitate pe care mulți cetățeni preferă să o ignore: realitatea ireală din spitale.

În plină epidemie de gripă, în condițiile în care numărul deceselor cauzate de gripă se apropie de 100, iar alte sute de pacienți sunt tratați în prezent din cauza acestei infecții, băile din Spitalul Municipal din Petroșani sunt lipsite de lumină, săpun ori dezinfectant.

Condițiile nu sunt nici măcar minime, ci infecte de-a dreptul. 

Bolnavii se înghesuie în saloane, iar paturile sunt ruginite.

Colac peste pupăză, trei ”agenți” încep să hăituiască un deputat care, conform funcției sale, are dreptul să intre în unitățile sanitare fără aprobări suplimentare. 

legitimația unui agent de pază 

Dar la Petroșani nu se poate. 

Din câte se pare, cei trei ”mușchetari” păzesc ruinele unui spital pe cale să se pulverizeze de la sine.

Culmea, zidurile noului spital, aflat în ”construcție”, sunt deja într-o stare avansată de degradare.

”Dezastru în Spitalul Municipal din Petroșani!

Pacienții sunt înghesuiți în saloane cu 9 paturi, băile sunt infecte,la etajul 4 pe secția interne mai sunt paturi ruginite, stative vechi de 50 de ani.

În zona UPU, în plină epidemie de gripă baia de la parter nu are dezinfectant, nu este hârtie igienică, nu este lumină!

Urmăriți acest live începând cu zona de tranzit către UPU, priviți noroiul întins pe jos în condițiile în care abia acum s-a sters cu un mop negru ca cerul gurii plin de minciuni al președintelui Consiliului Județean Hunedoara.

Urmează comunicatul PSD Hunedoara cu precizări despre faptul că ce vedeți nu este adevărat...

La intimidare, 3 agenți de pază m-au înconjurat ca niște câini turbați pentru a încerca să oprească filmarea care prezintă realitatea unui sistem medical hunedorean dominat de mafia pesedistă”, a notat vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Depuutaților, Emanuel Ungureanu.

 

sursa video: Emanuel Ungureanu/ pagina personală Facebook

Adauga comentariu