Organele de control nu mai contenesc să-i sancționeze pe hunedorenii care încalcă regulile anti-Covid. Peste 14.000 de lei strânși la buget din amenzile aplicate în 24 de ore

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în verificarea respectării regulilor anti-Covid sunt la datorie atât ziua cât și noaptea. Context în care, persoanele care sunt prinse pe picior greșit, sunt sancționate. 

În județul Hunedoara, oamenii legii aplică, zilnic, zeci de amenzi persoanelor care încalcă regulile de protecție sanitară. Doar în ultimele 24 de ore, valoarea totală a amenzilor se ridică la 14.000 de lei. Sancțiunile au fost acordate pentru lipsa măștii de protecție sanitară, încălcarea regulilor de carantină, organizarea de activități care au fost interzise, în spații private. Totodată, mai multe persoane au fost amendate pentru că au încălcat restricțiile privind libera circulație pe timp de noapte. 

„Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în data de 10.11.2020 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 94 de societăți comerciale şi 55 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, 40 pentru nerespectare măsurii protecție de individuală și două aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul privat pentru care au fost instituite interdicţii, una pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare, şi șapte sancțiuni au fost  aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 14.000 de lei”, a informat Inspetcoratul de Poliție Județean Hunedoara. 

Reprezentanții IPJ Hunedoara au mai menționat că acțiunile de control vor continua, în teren fiind angrenați atât angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în uniformă, cât și în civil. În plus, oamenii sunt îndrumați să sune la un număr de telefon, pentru a-i denunța pe cei care încalcă măsurile de protecție sanitară. 

„În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale MAI și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, au conchis reprezentanții IPJ Hunedoara. 

Adauga comentariu