Ordonanța cerută de minerii protestatari, pe ordinea de zi a ședinței Guvernului Orban

Guvernul României condus de Ludovic Orban s-a întrunit astăzi în prima ședință de după învestire, având pe ordinea de zi două Proiecte de Ordonanțe de Urgență. Primul proiect face referire la restructurarea și funcționarea Executivului, iar al doilea are ca obiect aplicarea unor măsuri de protecție socială pentru minerii care vor fi disponibilizați de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ) și Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

„PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024. (PRIMĂ LECTURĂ)”, se arată pe ordinea de zi a ședinței Guvernului. 

Proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se instituie unele măsuri de protecție socială pentru minerii disponibilizați vine pe fondul protestului extrem declanșat de angajații SNÎMVJ. Minerii de la exploatările de cărbune Paroșeni și Uricani s-au autoblocat în subteran din data de 28 octombrie, cerând acordarea drepturilor prevăzute prin programul de închidere a celor două mine. 

Adauga comentariu