Oana Andreea Biriș propusă de USR pentru postul de subprefect al județului Hunedoara. Mai mulți membri ai partidului au vizat funcția

Oana Andreea Biriș va fi numită pe un post de subprefect al județului Hunedoara. Numirea în funcție va fi făcută de Guvern, cel mai probabil, la începutul lunii martie, a declarat Pollyanna Hangan, președintele USR Hunedoara. 

Funcția a fost vizată de mai mulți membri ai USR Hunedoara. Potrivit informațiilor oferite de Pollyanna Hangan, circa 10 persoane și-au depus CV-urile pentru a ocupa acest post. Printre acestea s-au numărat Camelia Danda Zăvoian, Emil Tarcan și Dan Marinescu. 

„Conform statutului USR, Biroul Național (n. r. al partidului) decide asupra persoanei pe care o va desmena, dintre propunerile făcute de filiala județeană. Au fost trimise în jur de 10 CV-uri. Dar avem o nouă procedură prin care va trebui să selectăm noi (n. r. organizația județeană) din toate CV-urile trimise de colegi și vom înainta trei propuneri către Biroul Național al USR”, declara Pollyanna Hangan, în urmă cu câteva zile. 

Organizația județeană a USR Hunedoara a transmis trei propuneri de subprefect către Biroul Național al partidului. 

„Biroul Județean al USR Hunedoara a transmis trei propuneri, respectiv Camelia Danda Zăvoian, Emil Tarcan și Oana Andreea Biriș. Ieri BN a avut o ședință și s-a decis ca Oana Andreea Biriș să fie propusă pentru funcția de subprefect”, a precizat Pollyanna Hangan.

Oana Andreea Biriș are 41 de ani și a absolvit Facultatea de Filologie și Istorie, cu specializarea Limba și literatura română - Limba și literatura engleză, în anul 2003, la Universitatea ”1 Decembrie 1918". A activat 10 ani în domeniul educației, atât la școli de stat cât și la școli private. În 2017, s-a înscris în USR. 

Una dintre cele două funcții de subprefect al județului Hunedoara a revenit USR în urma negocierilor care au avut loc între partidele care formează coaliția de guvernare. Cea de-a doua funcție de subprefect al județului a fost atribuită UDMR, iar funcția de prefect a rămas la PNL. 

Adauga comentariu