O polițistă pasionată de pictură și-a expus lucrările la Muzeul din Deva

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara a organizat astăzi simpozionul cu tema: „Hunedoreni în slujba Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. Manifestarea s-a desfășurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva și a debutat cu o prezentare științifică a momentului istoric petrecut în urmă cu o sută de ani, susținută de prof. dr. Dorin Petresc. Evenimentul a continuat cu vernisajul expoziției personale de pictură a polițistei ANDREEA ALBA, de la IPJ Hunedoara, membră a Uniunii Artiștilor Plastici. Expoziția cuprinde lucrări recente ale artsitei, reunite sub denumirea generică „Emoții”. 

Andreea Alba a ajuns în slujba IPJ Hunedoara din 2006, iar pasiunea pentru pictură a descoperit-o recent. „Mi-am descoperit de puţină vreme acest talent. Sunt pasionată de tot ceea ce este frumos, de muzică, literatură, fotografie și, dintre acestea, nu putea lipsi pictura. Am constatat că pot reproduce ceea ce văd pe hârtie. M-am înscris la un curs de pictură de la Școala Populară de Artă din Deva. Inițial am pictat peisaje, apoi am îndrăznit să reproduc chipuri umane. Pictez în culori acrilice și în ulei pe pânză. La expoziția de astăzi am avut 27 de lucrări, reprezentând peisaje, portrete sau compoziții ”, a declarat Andreea Alba. Expoziția de pictură a fost prezentată de prof. dr. Traian Mârza, președintele Uniunii Artiștilor Plastici filiala județului Alba, care a spus despre polițistă că are un stil unic în a aborda pictura. 

Evenimentul polițiștilor a fost întregit de un moment artistic, cu cântece patriotice, susținut de Ansamblul „Românașul” al Colegiului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva și de prezentarea unei părți a colecției de timbre românești aparținând comisarului șef Eugen Negriu, de la IPJ Hunedoara. 

 

Adauga comentariu