O companie finlandeză investește într-un municipiu din județul Hunedoara. La Orăștie, se produc deja clăpari de schi pentru branduri internaționale

O companie finlandeză de articole sportive cu mărci recunoscute la nivel internațional, printre care Salomon, Arc´teryx, Peak Performance, Atomic, Suunto, Wilson și Precor. Produsele Amer Sports’ Winter Sports va investi în municipiul Orăștie. 
Pentru consolidarea poziției de lideri globali în clăpari de schi și pentru creșterea competitivității mărcilor sale globale, Amer Sports a decis să își dezvolte amprenta de manufacturare a produselor pentru sporturi de iarnă, acesta fiind lider mondial cu o cotă de piață de 27%, având o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro și un număr total de 9450 de angajați, la nivel global.

În urma acestui plan strategic, Amer Sports și Chimica Group au semnat un contract de transfer a producției de clăpari de schi de la modelul curent de parteneriat la un model deținut de Amer Sports Operations prin propria entitate Amer Sports RO S.R.L cu sediul în Orăștie, proces care se va derula în timpul anului 2020.

Deși avea și alte alternative, Grupul Amer a ales să cumpere o clădire în Orăștie pentru a-și continua propria activitate, iar acest fapt se datorează și încrederii în angajații echipei Chimsport, cu o experienta de peste 20 de ani, timp în care aceștia au demonstrat că, calitatea articolelor produse la Orăștie se face mereu la cele mai înalte standarde. În următoarea perioadă aceștia intenționează continuarea investițiilor în Orăștie prin construcția unei noi hale de producție.

Transferul activității și a unei părți din personalul angajat se va face treptat, respectiv din luna mai și până în luna decembrie a acestui an, activitatea desfășurându-se în paralel, în actuala locație (str.Codrului), dar și în noua locație care va fi în incinta Uzinei Mecanice (str. N.Titulescu). Toți angajații care lucrează pe activitățile Salomon din Chimsport vor fi preluați de Grupul Amer, astfel că începând cu anul 2021 aproximativ 450 de persoane își vor desfășura activitatea în cadrul noii societăți Amer Sports România SRL.

„Mă bucură nespus această decizie a companiei Amer de a investi în municipiul nostru și de a-și continua activitatea în România, mai precis în Orăștie. Așa cum am susținut mereu, o să aibă întregul meu suport orice companie, societate sau intreprinzător care dorește să investească în municipiul nostru, în condițiile legii. Sunt încrezător în capacitatea de muncă a întregii echipe de angajați a acestei noi companii și sunt sigur, la fel ca până acum, că vor face performanță, produsele lor fiind în continuare la cele mai înalte standarde”, a declarat primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Bălan.

Strategia Amer Sports accentuează excelența în crearea de produse centrate pe consumator. Prin cercetare și dezvoltare continuă, Amer Sports încearcă să dezvolte articole sportive noi și mai bune, care să atragă consumatorii și clienții comerțului său. Produsele sunt concepute pentru a îmbunătăți performanța sportivilor, pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele și pentru a le oferi mai multă plăcere din activitatea lor la alegere.

 

Adauga comentariu